• Immunterápia és sport?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő/úr! Lenne egy kérdésem ! Allergiás vagyok és a szakorvosom immunterápiát javasolt! A pollen kivonat már rendelés alatt is áll, viszont azt elfelejtettem megkérdezni tőlle -mivel sportolok és enyhén étel allerrgiás is vagyok ezért sportolás előtt/után nem 1-2 orán át nem eszek- hogy az immunrerápia mellett lehet-e sportolni , és ha igen akkor itt is ezt az 1-2 órás "szabályt" kell betarrani? Illetve a másik kérdésem hogy mivel nagyon durva pollen allergiám van az orvos azt javasolta hogy az immunterápia alatt szedjek antihisztamint (Lendin). Én ezt tavaly is szedtem akkor kapi 1db-ot 20mg-ot, de nem igazan hatott, ebből esetleg nem lehet napi 2? (Az immunterápiát most kezdem el előszőr eddig nem kezeltek vele.) Válaszát előrre is köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a immunterápia témában

        Kedves Kérdező! Immunterápia mellett, nyugodtan sportolhat. Nem szükséges konkrét időt kihagyni a sportolás előtt, de az immunterápiás készítményt reggel éhgyomorra ajánlatos szedni. Az antihisztamin az allergiás tünetek enyhítésére szükséges az első időszakban, de vannak allergiás páciensek, akiknél már az első szezon is sokkal enyhébb.A Lendin terápiás adagja napi 1 tabletta, de extrém esetben a 2 tabletta sem okoz problémát, ha időnként beveszi. Viszont, ha tavaly nem volt hatásos, próbálkozzon másik készítménnyel. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. február 05., 14:46; Megválaszolva: 2017. február 10., 15:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: