• Méhcsípés allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Részt vettem egy allergia vizsgálaton méhcsípés allergiás reakciója miatt. Az eredményt elküldték, melyet szeretnék Önnel ismertetni. Méh: 13,8 IU/ml 3,7 (Class) jelentősen emelkedett. Sajnos nem mentem vissza (különböző okok miatt), de szeretném tudni, hogy mit jelent ez az eredmény, és mennyire veszélyes? Köszönettel: T-né

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt T-né,

        A méh-és darázscsípés allergia az nagyon súlyos és veszélyes is lehet. Nem ismerem az Ön korábbi kórtörténetét vagyis hányszor, mikor, hogyan és milyen körülmények között csípte meg a méh és, hogy ilyenkor fokozatosan erősödő eszméletvesztésig menő tüneteket mutatott-e vagy sem. A 3,7 osztály szerintem is jelentősen emelkedett és, ha Önnek voltak a csípések alkalmával komolyabb tünetei, akkor immunterápiára javasolt. Ez az egyetlen jelenlegi allergia fajta, amelyben a terápia hatásos és alkalom adtán életmentő lehet.

        Addig míg ezt orvosával és allergológus szakorvosával megbeszéli és elkezdi, addig vegyen Epi-pen, vagy Adreject injekciót a gyógyszertárban amit, ha csípés éri magának be tud adni és ezzel biztonságosan eljuthat orvoshoz. Minden esetre jelentkezzen minél hamarébb, mert az oltás kivitelezése sem megy, sajnos egyik napról a másikra.

        Tisztelettel, Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-08-10 16:14:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: