• Csalánkiütések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2014. júniusában hirtelen fellépő viszketésre csalánkiütéseim keletkeztek, melyek a vakarásra szétterjedtek, majd enyhültek és elmúltak. Ezek a tünetek rendszertelenül jelentkeztek. Bőrgyógyászaton jelentkeztem, ahonnan mindenféle kivizsgálásokra elküldtek, negatív eredményekkel. Allergológia szakrendelésen, 2015. május 20-án tej- és tojásmentes diétát javasoltak a következők miatt: Alfa-lactalbumin: Mi= 1, 00 norm. Béta-lactoglobulin: Mi= 0,78 gátol Gliadin: Mi= 0, 97 norm. Ovalbumin: Mi= 0,70 gátol. Limfocita transzformációs teszt eredménye negatív. Autoimmun vizsgálatok negatív. Legjobb tudásom szerint betartottam a diétát, de a tüneteim ugyanúgy jelentkeztek. Okozhatja még valami élelmiszer a csalánkiütést, vagy valami egyéb? Mit iktassak ki az életemből, hogy végre ez a sok kellemetlen tünet elmúljon? Válaszát előre is köszönöm! Beáta

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a csalánkiütés témában

        Kedves Beáta! Amennyiben tüneteit allergia okozza, az lehet étel, ételadalék, tartósítószer, színezék stb., de tisztító, mosószerek, de még háziporatka, vagy állatszőr is. A tojás, és tejmentes diétánál ne felejtse el, hogy sok élelmiszerben van tojás, vagy tejpor, amire gyakran nem gondolunk. Vezessen pontos, részletes ételnaplót, és ha panaszai nem múlnak, góckutatást, ill. gastroenterológiai vizsgálatot javaslok. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2016. február 01., 15:06; Megválaszolva: 2016. február 03., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: