• Kereszt allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő! Az a legnagyobb Próblémám,hogy ilyenkor nem tudok gyümülcsöt és zöld félét fogyasztani,mert hasmenésem van!Pedig nagyon szeretem őket,télen ilyen próblémám nincs,mindent fogyaszthatok,!Már sokszor olyan,hogy napokig nem tudom a lakást elhagyni.Voltam már gyomor és vastagbél tükrözésen,nem találtak semmi elváltozást! Az érdekes a dologban,hogy az unokáimnak is van hasonló próblémájuk,aztma,ekcéma,és a hasmenéses dolog,és tejcukor allg. Nagyon bánt,hogy még eddig nem kaptam megfelelő tanácsot,és nem tudom hogy mit tudok ilyenkor csinálni,azon kivül,hogy szedem a hasmenésre,a Normaflort,és szén tablettát,az orvos is ezt ajánlotta!Lehet ez genetikai dolog,mivel mikor kislány voltam sokat fájt ahasam,csak erre emlékszem!!! Válaszát előre is köszönöm,:Tisztelettel:Magdi

        WEBBeteg szakértő válasza a kereszt allergia témában

        Tisztelt Magdi,
        Elmondása szerint valóban elképzelhető, hogy pollenallergiája ( ami vagy ismert vagy nem) keresztreakciót idéz elő és ez hasmenés formájában jelenik meg. A zeller, sárga-, görögdinnye, barack és más zöldségfélék keresztreakcióba lép a pollenek elleni anitestekkel és ez okozza panaszait. Ez a fajta érzékenység örökletes, igy szüleinél testvéreinél és gyermekeinél is jelentkezhet.

        Természtesen allergiás bőrpróba, RAST és totál IgE mérése tisztázná a diagnózisát. A pollenallergia miatt, még, ha nem is okoz panaszt ilyenkor, érdemes lenne antihisztamint és antileukotrient szedni. A hasmenés megelőzésére per oralis nátrium cromoglicat szedése lenne javasolt ( Nalcrom), csak sajnos ezt -úgy tudom- egyedi méltányossággal lehet csak felírni.


        Tisztelettel:    Dr. Brugós László  pulmonológus-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-07-27 22:53:47; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 08:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: