• Laktóz intolerancia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/ Doktor Űr ! Az elmúlt fél évben 2 belgyógyásznál jártam, különféle okok miatt, és egyik vizsgálatra mind a 2 orvvos mást mondott. Laktóz terhelésről van szó; az egyik orvos szerint az értékeim szerint nincs laktóz intoleranciám, teljesen negatív, és az utolsó percekben már pont emelkednie kell a számoknak, míg a mások orvos szerint ez pozitív és nem emelkedhet még a végén sem, és szerinte laktóz intoleranciám van. Ez borzasztó, hogy nem tudom, hogy most van vagy nincs intoleranciám?! Kérem segítsen! A terhelés adatai: 0': 2 15': 2 30': 2 45': 2 60': 2 75': 0 90': 0 105': 0 120': 0 150': 0 180': 8 210': 18 240': 29 Nagyon köszönöm segítségét előre is! Üdvözlettel, Heni

        Dr. Csáki Csilla válasza a laktóz intolerancia témában

        Kedves Heni! Ez a lelet nem utal laktóz intoleranciára, az emelkedés minimális és csak a legvégén jelentkezik. Senki nem tudja 100%-ban bontani a laktózt, de 90% is elegendő ahhoz, hogy ne okozhasson a tejcukor komoly emésztési panaszokat! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla

        Kérdés: 2011. december 08., 14:52; Megválaszolva: 2011. december 10., 22:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: