• piros hurkák a bőrön

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! A problémám a tárgyban említett! Fél éves koromtól allergiás vagyok, vagyis ekcémás. Mindig a bőrömön jött ki az allergiám, vörös, viszkető foltokkal. Eléggé barna bőrű vagyok,így ezek csak az első napokban látszódtak meg, utána már nem ütött el annyira a bőrömtől a sok folt, csak ha kivakartam! Az állapotom folyamatosan javult, és mostanra már szinte csak az arcomon, a szám felett szokott kijönni egy kicsit, de ez is csak havonta egyszer! Elég jól ismerem már az allergiám, így nagyjából már egy nappal előtte érezni szoktam, hogy ki fog jönni! Mindig tudtam, mit tegyek ellene, hogyan kezeljem, mit ne egyek, stb! Viszont 2 hete megváltozott a bőröm! Nem tudom pontosan, hogy ez allergia-e, vagy sem! Nem viszket a bőröm, viszont ahogy kicsit hozzáérek, vagy megkarcolódik, utána 2 perccel a helyén vörös duzzanat/hurka keletkezik, és beforrósodik. Amikor ruhát próbáltam, elég volt, hogy erősebben húztam le a pólót a derekamon, és az egész derekam be volt dagadva és vörösödve! Kicsit utána néztem a neten, bár egyetlen angol cikket találtam, de valószínűleg dermográf bőrről van szó. A kérdésem az lenne, hogy ez vajon mitől alakulhatott ki? Csak a bőrrel függ össze, esetleg más megbújó betegség miatt jöhetett ez ki? El fog múlni valaha is? Jó a sejtésem, hogy ez dermográf bőr? Esetleg javasolt személyesen is elmennem a bőrgyógyászomhoz minél hamarabb? (mellékeltem képet is)

        Dr. Csuth Ágnes válasza a csalánkiütés témában

        Ezt úgy hívjuk, hogy fokozott dermographismus, fizikai urticariával társul, azaz fizikai hatásra, pl. karcolásra, nyomásra csalánkiütés jelentkezik. Ez egy nehezen megfogható bőrbetegség, de létezik rá speciális kezelés, emiatt allergológiai szakrendeléshez forduljon,addig antihisztamin szedése javasolt.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. december 06., 02:13; Megválaszolva: 2011. december 07., 10:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: