• Miért fontos az egészségértés?

    A képek szerzői jogi védelem alatt állnak, felhasználásuk törvénysértő.

    Egészségértés

    Fontos, hogy egészségértők legyünk, azaz, hogy a rendszeres orvosi ellenőrzésen és a számunkra előírt terápia követésén túl betegségeink tüneteit felismerjük és megértsük, valamint az egészségügyi információkat tudatosan, a megfelelő forrásból tájékozódva gyűjtsük össze.

     

    A hivatalos megfogalmazás szerint az egészségértés az emberek alapvető egészségügyi információkhoz való hozzáférési, feldolgozási és megértési képessége.

     

    Ez a képesség ahhoz szükséges, hogy a beteg helyes döntéseket tudjon hozni a saját egészségével és az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban.

     

   • Hirdetések
   • Cikkajánló

    Száraz szem - Mit tegyek?

    Dr. Őri Zsolt

    Általában nem veszélyes, de a panaszok akadályozhatják a normális életvitelt.

    Fontos szűrővizsgálatok

    Generali Biztosító

    Összegyűjtöttük, milyen életkorban melyek a legfontosabb vizsgálatok. (x)

    1 élet 2 végzet - A döntés az Ön kezében van!

    Éveken keresztül stresszes, túlhajszolt életet éltem, ennek pedig sajnos meglettek a következményei: kimerültem, a legkisebb problémákra is ingerülten reagáltam és kevésbé tudtam koncentrálni. Egyre gyakrabban ébredtem tarkótáji fájdalomra, és az is előfordult, hogy szaporábban dobogott a szívem.

    Ön érti az egészségét? - Megelőzés, ellenőrzés, a tünetek ismerete

    Az egészségértés, azaz a health literacy fontossága elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztában legyünk egészségi állapotunkkal, felismerjük és megértsük betegségeink tüneteit, és hogy képesek legyünk magabiztosan kiválasztani azokat a megbízható forrásokat, ahonnan hiteles egészségügyi információkhoz juthatunk.