• Heges, gyulladt bőr

    Heges, gyulladt bőr

    A képek szerzői jogi védelem alatt állnak, felhasználásuk törvénysértő.

    Heges, gyulladt bőr

    A sebgyógyulás folyamatában hegek képződhetnek. Ha a seb vagy sérülés nagy igénybevételnek kitett bőrfelületen található és gyulladt, feltűnő heg maradhat hátra.

     

    A legtöbb seb általában heteken belül meggyógyul, de előfordulhat, hogy csak hónapok alatt. Az ilyen sebek lehetnek világosak, laposak, puhák és fájdalommentesek. De a sérülés helye ki is vörösödhet, fájdalmas is lehet és viszkethet is. A hegek kisebb-nagyobb mértékben kiemelkednek a bőrfelszínből. Hipertrófiás hegek, keloidok alakulhatnak ki.

     

    A hegesedés elkerülése érdekében a sebgyógyulásnak optimális feltételeket kell biztosítani.

     

    Milyen a szakszerű orvosi sebkezelés?>>

    Bőrünk egészsége - teszt>>

    Kóros hegesedés, sebgyógyulási zavarok>>

    Bőrgyógyászati cikkek a WEBBetegen>>

   • Hirdetések
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Együttélés a hidradenitis suppurativával: életmód és étrend

    A hidradenitis suppurativa (HS) kórlefolyása mindenkinél más. Azonban tény, hogy bizonyos életmódbeli változtatásokkal a tünetek enyhíthetők.

    Milyen betegség a hidradenitis suppurativa? Mitől alakul ki, kit érint?

    A hidradentitis suppurativa (HS, verejtékmirigy-gyulladás) olyan krónikus bőrbetegség, ami több testrészen is előfordulhat, de leginkább a hónaljban, az ágyéki és anális területeken okoz fájdalmas, hosszan fennálló bőrgyulladást.

    A hidradenitis suppurativa (verejtékmirigy-gyulladás) lelki oldala

    Egy olyan elhúzódó betegséggel élni, mint a hidradenitis suppurativa (HS), érzelmileg megterhelő lehet, de az ezzel járó stressz kezelhető, és van rá mód, hogy jobban érezze magát!

    A hidradenitis suppurativa (verejtékmirigy-gyulladás) tünetei, diagnózisa

    A hidradenitis suppurativa a szőrtüszőkből eredő gyulladásos kórkép, mely betegségben a régió verejtékmirigyei csak másodlagosan érintettek, ezért az elnevezés megtévesztő. A HS általában azon szőrtüszőkben alakul ki, ahol sok a verejtékmirigy is (hónalj, ágyék és anális terület), vagy ott, ahol a bőr gyűrődik vagy egymáshoz dörzsölődik (belső comb, mell alatt, farpofák között).

    Atopiás dermatitis - Hogyan kezelhető?

    A csecsemők és gyermekek leggyakoribb bőrgyógyászati betegsége az atópiás eredetű bőrgyulladás (atopiás dermatitis). Fő tünete a majdnem állandó jelleggel fennálló és alig csillapítható viszketés és száraz bőr.

    Az ekcéma kiváltó okai és típusai

    Az ekcémák általában elhúzódó, vissza-visszatérő megbetegedések. A kiváltó ok tisztázása és a kezelés hosszadalmas. A kellemetlenségek a pácienseket türelmetlenné és orvosukkal szemben bizalmatlanná tehetik.

    Kontakt bőrgyulladás - Irritatív és allergén anyagok

    A betegség elnevezésének alapja, hogy a bőrrel közvetlenül érintkező (kontaktusba kerülő) anyagok hozzák létre a bőr gyulladását. Kémiai irritánsok vagy allergének okozhatják.