Vaníliás karika
Hozzávalók:
- 20 dkg Coelipan süteménypor
- 10 dkg margarin
- 10-15 dkg porcukor
- 10 dkg főtt burgonya
- 3 dkg élesztő
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl langyos víz
- só
- (4 dkg vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja)
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros vízben felfuttatjuk. A coelipan port a szódabikarbónával, majd a zsiradékkal, s a főtt, áttört burgonyával, a felfutatott élesztővel és a diétában megengedett ízesítőkkel alaposan összedolgozzuk. Habzsákba töltjük, a zsiradékkal kikent sütőlapra tetszés szerinti formákat készítünk. 10 percig pihentetjük, mérsékelt tűznél világos rózsaszínűre sütjük. Melegen (vaníliás) porcukorba forgatjuk.
Hasonló receptek
Kókuszkifli
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Kelt pite
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Szedres joghurt formában
Desszert, Közepes
Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes