Zöldbabfőzelék

Ételtípus: Főzelék Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 0,8 kg zöldbab
  • 2 ek lecsó
  • 3 evőkanál étolaj 1 csomag petrezselyem zöldje
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1dl tejföl (zsírszegény)
  • ételecet (10%) ízlés szerint
  • fokhagyma 2-3 gerezd
  • 1 kávéskanál konyhasó

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk és annyi enyhén sós, meleg vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. 2. Beletesszük a péppé zúzott fokhagymát és a lecsót. 3. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyem zöldjével és fűszerpaprikával ízesítünk. 4. Rántással besűrítve jól összeforraljuk. 5. Sóval, ecettel utóízesítjük, végül hozzáadjuk a simára elkevert tejfölt és még egyszer átforraljuk.

Hasonló receptek

Borsófőzelék

Főzelék, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Finomfőzelék

Főzelék, Könnyű

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: