Burgonyás lángos (tej és tojás nélkül)

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Cukormentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 300 g főtt
  • áttört burgonya
  • 400 g gluténmentes liszt
  • kb. 200-300 ml langyos víz (+ tej)
  • 30 g friss budafoki élesztő
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben vagy vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A burgonyát megfőzzük és áttörjük és a liszttel, az olajjal, a sóval és a folyadékkal együtt lágyabb tésztát készítünk, jól felverjük. Langyos helyen kb. 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük. A tésztát kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és tenyérnyi darabokra vágjuk. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.

Hasonló receptek

Aszalt szilvás zabpehelycsók

Tésztaféle, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Pompos (tej és tojás nélkül)

Tésztaféle, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos keksz

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: