Káposztás sztrapacska
Hozzávalók:
- 1 kis fej édes káposzta vagy 30 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg gluténmentes lisztkeverék
- 5-6 nagyobb burgonya
- 3 evőkanál olaj
- 10 dkg juhtúró
- 1 tojás
- bors
- só
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük és olajon puhára pároljuk. A burgonyát szintén lereszeljük, s 1 tojással, liszttel, sóval galuska keménységű tésztát állítunk össze. A galuskát forró sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A leszűrt tésztát végül a káposztára szedjük, rámorzsoljuk a juhtúrót, összerázzuk, borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Juhtúrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Tálban sütött húsos babos tészta
Tésztaféle, Közepes
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Aranygalusaka
Tésztaféle, Közepes
Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Mogyorómentes