Rizssaláta édes-savanyú mártással
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 15 dkg (konzerv) kukorica
- 12 (konzerv) minikukorica
- 2 főtt tojás
- 3 dkg mazsola
- 20 dkg (konzerv) ananászkocka
- 15 dkg mogyoró
- 25 dkg szeletelt sonka#A mártáshoz: 2 citrom (leve)
- 15 dkg (tisztított húsu) grépfrút
- 4 evőkanál olaj
- néhány csepp szójaszósz
- só
Elkészítés:
A rizst sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kukoricákat lecsöpögtetjük. A tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat félretesszük, a fehérjét apróra vágjuk. A rizst a kétféle kukoricát, a tojásfehérjét, a mazsolát, az ananászt és a grépfrútot mély tálba öntjük. A mártáshoz a hozzávalókat simára keverjük, majd sóval ízesítjük, a salátára öntjük és összekeverjük. Folpackkal lefedjük és 2 órára hűtőbe tesszük. A mogyorót teflon serpenyőben megpirítjuk. A sonkát vékonyan felszeleteljük. Tálaláskor a salátát még egyszer megkeverjük, a tojássárgákat szitán áttörjük, a saláta tetejére szórjuk, végül a mogyoróval és a sonkával megszórjuk.
Hasonló receptek
Mediterrán burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos cikóriasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mézes gyümölcssaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Keringési problémák, Májproblémák