Parajgaluska

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg paraj
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 5 zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • bors

Elkészítés:

A parajt nyersen ledaráljuk, 2 dkg zsírban megpároljuk, liszttel meghintjük és jól elkeverjük. A zsemléket tejbe beáztatjuk, jól kicsavarjuk, szétmorzsoljuk és húsdarálón átdarálva a parajhoz keverjük. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a tojásokat, alaposan összekeverjük, majd kis galuskákat szaggatva, lassan fövő, sós vízben kifőzzük. A maradék zsírban a zsemlemorzsát megpirítjuk és a galuskákat beleforgatjuk. Tálaláskor a reszelt sajttal meghintjük.

Hasonló receptek

Zöldséges tarhonya

Vegetáriánus, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Gombafejek juhtúróval töltve

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Zöldségropogós

Vegetáriánus, Közepes

Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: