Kefires lángos

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 300 g schär mix b/barbara lisztkeverék kenyér és kelt tésztákhoz
  • 20 g friss budafoki élesztő
  • 1 tojás
  • 1 doboz kefir
  • kevés tej
  • csipet cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, a sóval és a felfuttatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. (Ha kell, kevés vizet is adunk hozzá.) A tésztát legalább 1-2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formázunk, majd kerek formára széthúzzuk, esetleg sodrófával kinyújtjuk a lángosokat. Forró olajban fedő alatt pár perc alatt egyik oldalát pirosra sütjük, majd megfordítjuk és fedő nélkül a másik felét is ropogósra sütjük.

Hasonló receptek

Sajtos rudak

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás vendégváró háromszögek

Tésztaféle, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos bolyhocska

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: