Baconbe tekert libamáj
Hozzávalók:
- 4 személyre: 1 db
- 60-80 dkg -os hízott libamáj
- 4 szelet baconszalonna
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál olaj
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtűzhetjük hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat és pirosra sütjük. Ezután tűzálló edényben, előmelegített sütőben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függően, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.#Tipp: elkészíthet kacsamájból is.
Hasonló receptek
Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Ízletes borjúmáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás - sajtos pulykamell
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes