Alma vörösborban (4 személyre)
Hozzávalók:
- 5 dl vörösbor
- 20 dkg cukor
- 8 alma
- fahéj
- szegfűszeg
Elkészítés:
A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.
Hasonló receptek
Töltött alma (2 főre)
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Meggyes darafelfújt
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes
Banántorta
Desszert, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes