Karamellizált banán szegfűszeggel
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személyre: 8 db banán
- 30 dkg barna cukor
- 150 g vaj
- Szegfűszeg.
Elkészítés:
A banánokat hámozzuk meg, helyezzük őket egy tepsibe. Szórjuk rá a barna cukrot, majd megolvasztott vajjal is öntözzük meg. Pár szem szegfűszeget is tegyünk a banánokra. 220°C meleg sütőben süssük a banánokat körülbelül 10 percig, amíg a cukor karamellizálódik, és a banán megpuhul. Önmagában, vagy fagylalttal, joghurttal is fogyasztható. Tápérték egy adagban: Energia: 441 kcal, Szénhidrát: 80 g, Fehérje: 1 g, Zsír: 13 g.
Hasonló receptek
Szójás-narancsos rizsdesszert
Desszert, Könnyű
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gesztenyés szendvicssütős párnácskák
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Aludtejes burgonyapogácsa
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes