Csirkeméjjal töltött gomba
Hozzávalók:
- 6 csirkemáj szív nélkül (azt levesbe főzöm)
- 8 alma nagyságú gomba
- 10 dkg reszelt sajt (lehetőleg többféle)
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 1 tojás
- 1 kupica konyak
- késhegynyi pástétomfűszer
- só ízlés szerint.
Elkészítés:
Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. Közben a tojást habosra verem, összekeverem a konyakkal, a pástétomfűszerrel, a finomra metélt petrezselyemmel, sóval, a tisztított, zúzott fokhagymával, a reszelt sajt felével meg a nagyon apróra vágott (vagy ledarált) csirkemájjal, végül hozzáadom a gombák tisztított, apróra vágott szárát is. A jól megmosott, lecsöpögtetett gombakalapokat - üregükkel felfelé - sütőlemezre rakom egymás mellé és a közepükbe (jó vastagon) töltöm a májas tölteléket. Ami nem fér a gombába, abból kis golyókat formálok és melléteszem. A tetejüket meglocsolom a tejföllel, elosztom rajtuk a hajszálvékony szeletekre vágott füstölt szalonnát. Előmelegített, forró sütőben 20 percig sütöm, majd meghintem a maradék reszelt sajttal és csak addig pirítom, amíg a sajt ráolvad. Sült burgonyát és salátát kínálok mellé.
Hasonló receptek
Csirkemell a la pannónia
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás-sonkás csirkemell
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Csirkemell filé sonkában
Húsétel, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes