Zöldségleves szerecsendióval
Hozzávalók:
- 4 burgonya
- 1 kis fejes káposzta
- 4 póréhagyma (fehér része)
- 1 zeller
- 2 szál zellerlevél
- 1 csokor petrezselyem
- csipetnyi szerecsendió (reszelt)
- 2 dl főzőtejszín
- 4 dkg vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A burgonyát, a pórét és a zellert megtisztítjuk és nagy darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a többit megmossuk és lobogó sós vízben 5 percig blansírozzuk (főzzük). Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és négy részre vágjuk. A zöldségdarabokat, a zellerlevelet meg az apróra vágott petrezselymet 2, 5 liter vízben feltesszük főzni. Sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk, majd lefedve, közepes lángon 1 órát főzzük. A zellerlevelet kivesszük és ha szükséges, újrafűszerezzük a levest. Levesestál aljára öntjük a tejszínt, majd apránként beleöntjük a levest. Kis darabokra vágott vajjal, reszelt szerecsendióval megszórjuk és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Gombás krumplileves
Leves, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tárkonyos raguleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes