• Velaxin 75 mg tabletta (56x) adatlap

    1. Milyen típusú gyógyszer a Velaxin és milyen betegségek esetén alkalmazható

    A Velaxin egy antidepresszáns, amely az úgynevezett szerotonin- és noradrenalin-visszavételt gátló (SNRI) típusú gyógyszerek csoportjába tartozik. Az ebbe a csoportba tartozó gyógyszereket a depresszió és más tünetek, mint pl. a szorongásos zavarok kezelésére alkalmazzák. Úgy gondolják, hogy a depresszióban és/vagy szorongásos zavarokban szenvedő emberek agyában alacsonyabb a szerotonin és noradrenalin szintje. Nem teljesen ismert, hogy az antidepresszánsok miként hatnak, de ebben szerepe lehet annak, hogy növelik az agy szerotonin- és noradrenalinszintjét.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: EGIS
    Hatóanyag: venlafaxine
    Normatív TB támogatás: 25%
    Közgyógyellátásra adható: igen
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: igen
    Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

    A Velaxin felnőtt depressziós betegek kezelésére szolgál. Fontos, hogy a depressziót megfelelően kezeljék, azért, hogy Ön jobban érezze magát. Ha nem részesül kezelésben, az Ön betegsége nem múlhat el, hanem esetleg még súlyosabbá válhat, kezelése pedig még nehezebb lehet.

    2. Tudnivalók a Velaxin szedése előtt

    Ne szedje a Velaxin-t

    - ha allergiás a venlafaxinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

    - ha egyidejűleg depresszió vagy Parkinson-kór kezelésére szolgáló, irreverzíbilis monoamino

    oxidáz (MAO)-gátlóként ismert gyógyszereket szed vagy szedett az elmúlt 14 napban bármikor. Az irreverzíbilis MAO-gátlók együttes szedése más gyógyszerekkel, beleértve a

    Velaxin-t is, súlyos vagy akár életveszélyes mellékhatásokat okozhat. Ezen felül, legalább 7 napot kell várnia a Velaxin szedésének befejezését követően, mielőtt bármilyen irreverzíbilis MAO-gátlót kezdene szedni (lásd még a "Szerotonin szindróma" és "Egyéb gyógyszerek és a Velaxin" pontokat).

    Figyelmeztetések és óvintézkedések

    A Velaxin szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével

    - ha Ön más gyógyszereket is szed a Velaxin-nal egyidejűleg, megnőhet a szerotonin szindróma kialakulásának kockázata (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Velaxin" pontot).


    További gyógyszerek venlafaxine hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Antidepresszánsok, szorongásoldók kategóriában

    Új keresés