• Nortivan 160 mg filmtabletta (30x)

    A(z) Nortivan 160 mg filmtabletta (30x) gyógyszer adatai

    Gyártó: Richter Gedeon
    Hatóanyag: valsartan
    Normatív TB támogatás: fix
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság:
    Orvosi rendelvényhez kötött készítmények.

    További kiszerelések:

    Megnézem a(z) NORTIVAN 80 mg filmtabletta (30x) adatlapját    NORTIVAN 160 mg filmtabletta (30x) betegtájékoztató

    1. Milyen típusú gyógyszer a Nortivan és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    A Nortivan a gyógyszerek azon csoportjába tartozik, amit angiotenzin-II receptor antagonistának neveznek, és a magas vérnyomás csökkentésére szolgál. Az angiotenzin-II a szervezetben előforduló anyag, mely az ereket szűkíti, ezzel emeli a vérnyomást. A Nortivan az angiotenzin-II ezen hatását gátolja, ezáltal az erek elernyednek és a vérnyomás csökken.

    A Nortivan 40 mg filmtabletta három különböző betegség esetén alkalmazható:

    - a magas vérnyomás kezelésére 6-tól 18 éves korú gyermekek és serdülők esetén. A magas vérnyomás növeli a szívre és a verőerekre jutó terhelést. Kezelés nélkül károsíthatja az agy, a szív és a vesék ereit, és szélütést, szívelégtelenséget vagy veseelégtelenséget okozhat. A magas vérnyomás növeli a szívrohamok kockázatát. A vérnyomás normális szintre történő csökkentése csökkenti ezen betegségek kialakulásának a kockázatát.

    - a nemrégiben szívrohamon (miokardiális infarktuson) átesett felnőtt betegek kezelésére. Itt a "nemrégiben" 12 órától 10 napig terjedő időszakot jelent.

    - a szívelégtelenség kezelésére felnőtt betegek esetén. A Nortivan abban az esetben használható, amikor az angiotenzin konvertáló enzim gátlóknak (ACE-gátlók) nevezett gyógyszercsoport (a szívelégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszerek) nem alkalmazható, vagy az ACE-gátlókhoz hozzáadva használható, amikor a béta-blokkolók (szintén a szívelégtelenség kezelésére szolgáló gyógyszerek) nem alkalmazhatók. A szívelégtelenség nehézlégzéssel, a folyadék visszatartása miatt lábdagadással jár. A szívelégtelenség azt jelenti, hogy a szívizomzat nem képes kellő erővel kipumpálni a vért, hogy a szervezetet a kellő mennyiségű vérrel ellássa.    Címkék: ,

    További gyógyszerek a következő hatóanyaggal: valsartan

    Új keresés