• Normodipine 10 mg tabletta (30x) adatlap

    1. Milyen típusú gyógyszer a Normodipine tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    A Normodipine tabletta amlodipin hatóanyagot tartalmaz, ami a kalciumcsatorna-blokkoló gyógyszerek csoportjába tartozik.

    Gyógyszerinfók

    Gyártó: Richter Gedeon
    Hatóanyag: amlodipine
    Normatív TB támogatás: fix
    Közgyógyellátásra adható: nem
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: nem
    Kiadhatóság: Orvosi vényhez kötött

    A készítményt a magasvérnyomás-betegség (hipertónia) vagy az anginának (szívkoszorúérgörcs) nevezett mellkasi fájdalom, valamint a mellkasi fájdalom ritkább formájának, a Prinzmetal vagy variáns angina kezelésére alkalmazzák.

    Magas vérnyomásos betegekben a Normodipine tabletta az érfal ellazításával megkönnyíti a véráramlást az erekben. Anginában szenvedő betegeknél a Normodipine tabletta javítja a szívizom vér-, és ezáltal oxigénellátását, megakadályozva ezzel a mellkasi fájdalom kialakulását. A készítmény nem szünteti meg azonnal az angina okozta mellkasi fájdalmat.

    2. Tudnivalók a Normodipine tabletta szedése előtt

    Ne szedje a Normodipine tablettát

    - ha allergiás az amlodipinre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére, vagy bármely más kalciumcsatorna-blokkoló gyógyszerre. A túlérzékenység tünetei lehetnek: viszketés, kivörösödött bőr vagy nehézlégzés.

    - ha vérnyomása súlyosan alacsony (hipotónia).

    - ha Önnél a bal szívfélből a vér kiáramlása akadályozott (főütőér- (aorta-) szűkület) vagy szív eredetű sokk esetén (az az állapot, amikor a szív nem tud elegendő vért szállítani a testbe).

    - ha Önnél heveny szívinfarktust követően szívelégtelenség lép fel.

    Figyelmeztetések és óvintézkedések

    A Normodipine tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ha az alább felsorolt állapotok közül bármelyik fennáll vagy előfordult Önnél, akkor erről tájékoztatnia kell orvosát:


    További gyógyszerek amlodipine hatóanyaggal

    További gyógyszerek a(z) Vérnyomáscsökkentők kategóriában

    Új keresés