MIZAPIN filmtabletta

betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MIZAPIN FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A Mizapin az antidepresszáns gyógyszerek csoportjába tartozik.

A Mizapin a depresszió kezelésére használatos szer.

MIZAPIN filmtabletta GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
TEVA Magyarország
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 15 mg (30x)
  • 30 mg (30x)
  • 45 mg (30x)

A gyógyszermárka további termékei

Betegtájékoztató tartalom

2. TUDNIVALÓK A MIZAPIN FILMTABLETTA ALKALMAZÁSA ELŐTT

Ne alkalmazza a Mizapin filmtablettát

  • ha allergiás (túlérzékeny) a mirtazapinra vagy a Mizapin egyéb összetevőjére. Ebben az esetben, mielőtt bevenné a Mizapin-t, feltétlenül beszéljen kezelőorvosával minél hamarabb.
  • ha Ön ún. monoamino-oxidáz-gátló (MAO-gátló) gyógyszereket szed vagy szedett mostanában (az elmúlt 2 héten belül).

A Mizapin filmtabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

Alkalmazás gyermekeknél és 18 év alatti serdülőknél

A Mizapin általában nem alkalmazható gyermekek és 18 év alatti serdülők kezelésére, mivel hatásosságát és biztonságosságát az elvégzett klinikai vizsgálatok erre a korcsoportra nem igazolták. Egyben fontos tudni, hogy az ebbe a csoportba tartozó gyógyszerek szedése esetén, 18 éves kor alatti betegeknél fokozott az öngyilkossági kísérlet, az öngyilkossági gondolatok és az ellenséges viselkedés (jellemzően erőszakos magatartás, ellenkezés és düh) veszélye. Továbbá ebben a korcsoportban gyakrabban figyeltek meg jelentősebb súlynövekedést, ha a betegek mirtazapin kezelést kaptak, mint a felnőttek esetében.

Öngyilkossági gondolatok és depressziójának vagy szorongásos betegségének súlyosbodása

Ha Ön depresszióval és/vagy szorongással járó betegségben szenved, előfordulhatnak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ezek gyakoribbak lehetnek az antidepresszáns kezelés kezdeti szakaszában, mert ezeknél a gyógyszereknél a hatás kialakulásához időre van szükség. Ez általában két hét, de olykor hosszabb időbe is telhet.

Nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:

  • Ha korábban voltak már öngyilkossági vagy önkárosító gondolatai.
  • Ha Ön egy fiatal felnőtt. Klinikai vizsgálatokból származó információk szerint az antidepresszánsokkal kezelt, pszichiátriai betegségben szenvedő fiatal felnőttek (25 évnél fiatalabbak) esetén magasabb az öngyilkos magatartás kialakulásának veszélye.

Ha bármikor önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai támadnak, azonnal keresse fel orvosát, vagy menjen kórházba.

Hasznos lehet, ha egy rokonának vagy közeli barátjának beszámol depressziójáról vagy szorongásos betegségéről, és megkéri, hogy olvassák el ezt a betegtájékoztatót. Megkérheti őket, hogy közöljék Önnel, ha úgy gondolják, hogy depressziója, vagy szorongása súlyosbodott, vagy ha az Ön magatartásában bekövetkező változások aggasztóak.

Továbbá a Mizapin fokozott elővigyázatossággal alkalmazható ha Ön az alábbi betegségek valamelyikében szenved vagy valaha szenvedett.

Amennyiben még nem tette meg, mondja el kezelőorvosának, ha ilyen betegségben szenved, mielőtt elkezdené szedni a Mizapin-t:

  • görcsrohamok (epilepszia). Amennyiben görcsrohamok jelentkeznek Önnél, vagy a szokásos rohamok gyakoribbá válnak, hagyja abba a Mizapin szedését és azonnal keresse fel a kezelőorvosát;
  • májbetegség, beleértve a sárgaságot. Sárgaság kialakulása esetén hagyja abba a Mizapin szedését és azonnal keresse fel a kezelőorvosát;
  • vesebetegség;
  • szívbetegség vagy alacsony vérnyomás;
  • skizofrénia. Amennyiben a meglévő pszichés tünetek, mint például a paranoid gondolatok gyakoribbá vagy súlyosabbá válnak, azonnal keresse fel a kezelőorvosát;
  • mániás depresszió (váltakozó emelkedett hangulatú/túlzottan tevékeny illetve levert hangulatú időszakok). Ha úgy érezni, hogy hangulata kezd túlzottan emelkedetté válni vagy túlságosan izgatottnak érzi magát, hagyja abba a Mizapin szedését és azonnal keresse fel a kezelőorvosát;
  • cukorbetegség (előfordulhat, hogy az inzulin vagy más cukorbetegség ellen szedett gyógyszerének adagját módosítani kell);
  • szembetegség, mint pl. emelkedett szembelnyomás (zöldhályog),
  • vizelési nehézség, ami valószínűleg prosztata-megnagyobbodás miatt alakulhatott ki;
  • ha Ön fertőzés jeleit tapasztalja magán, mint pl. megmagyarázhatatlan okokból kialakuló magas láz, torokfájás vagy szájfekély. Hagyja abba a Mizapin szedését és azonnal keresse fel kezelőorvosát, hogy vérvizsgálatot végezhessenek Önnél. Ritka esetben ezek a tünetek a csontvelőben történő vérsejttermelődés zavarának a jelei lehetnek. Amellett, hogy ritkán fordulnak elő, ezek a tünetek leginkább a kezelés 4.-6. hetében jelentkeznek.
  • ha Ön idős beteg. Érzékenyebb lehet ugyanis a depresszió ellenes gyógyszerek mellékhatásaira.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek:

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.

Kérjük tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, ha az alábbi listán szereplő gyógyszerek bármelyikét szedi vagy szedését tervezi.

A Mizapin-t ne szedje együtt:

ún. monoamino-oxidáz-gátlókkal (MAO-gátlókkal). Továbbá ne szedjen Mizapin-t a MAO-gátló kezelés abbahagyása utáni két hétben. A Mizapin-kezelés abbahagyása utáni két hétben pedig ne szedjen MAO-gátlót.

MAO-gátló pl. a moklobemid, tranilcipromin (mindkettő depresszió ellenes szer) és a szelegilin (Parkinson-kór kezelésére használt szer).

Óvatosan alkalmazza a Mizapin-t, ha az alábbi gyógyszerekkel együtt szedi:

  • depresszió ellenes szerekkel pl. SSRI-kkel, venlafaxinnal és L-triptofánnal vagy triptánokkal (migrén kezelésére alkalmazzák), tramadollal (fájdalomcsillapító), linezoliddal (antibiotikum), lítiummal (pszichiátriai betegségek kezelésére alkalmazzák) és orbáncfű-Hypericum perforatum- készítményekkel (egy depresszió kezelésére alkalmazott gyógynövénykészítmény). Nagyon ritka esetekben a Mizapin önmagában, vagy a Mizapin ezen gyógyszerekkel együtt alkalmazva ún. szerotonin szindróma kialakulását eredményezheti, így ezekkel a hatóanyagokkal történő kombinációs kezelés esetén Önt kezelőorvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani. A szindróma néhány tünete: megmagyarázhatatlan láz, verejtékezés, emelkedett pulzus, hasmenés, (irányíthatatlan) izomösszehúzódások, hidegrázás, hiperaktív reflexek, nyugtalanság, hangulatváltozások és tudatzavar. Amennyiben ezek közül a tünetek közül egyszerre több is jelentkezik Önnél, azonnal mondja el kezelőorvosának. Orvosa a mirtazapin kezelés felfüggesztését fogja javasolni, illetve támogató tüneti kezelést fog elrendelni.
  • egy nefazodon nevű depresszió ellenes szerrel. A Mizapin mennyiségét növelheti ugyanis a vérében. Értesítse kezelőorvosát, ha ezt a gyógyszert szedi. Szükség lehet a Mizapin dózisának csökkentésére, vagy ha a nefazodon kezelést abbahagyja, a Mizapin dózisának újbóli növelésére.
  • szorongás és álmatlanság kezelésére alkalmazott szerekkel, mint pl. a benzodiazepinek; skizofrénia kezelésére alkalmazott szerekkel, mint pl. az olanzapin; allergia kezelésére alkalmazott szerekkel, mint pl. a cetirizin; erős fájdalom csillapítására alkalmazott szerekkel, mint pl. a morfin.

A Mizapin ezekkel a gyógyszerekkel együtt alkalmazva növelheti az ezen szerek okozta álmosságot.

  • fertőzések kezelésére alkalmazott szerekkel, mint baktériumok okozta fertőzések kezelésére alkalmazott szerekkel (pl. eritromicinnel), gombás fertőzések kezelésére alkalmazott szerekkel (pl. ketokonazollal) és HIV/AIDS kezelésére alkalmazott szerekkel (HIV-proteáz gátlókkal).

A Mizapin-nal kombinálva ezek a szerek növelhetik a Mizapin mennyiségét az Ön vérében. Tájékoztassa orvosát, amennyiben ezeket a gyógyszereket szedi. Szükség lehet a Mizapin dózisának csökkentésére, vagy ezen készítmények szedésének abbahagyása esetén a Mizapin dózisának újbóli növelésére.

  • epilepszia ellenes szerekkel, mint pl. a karbamazepin és fenitoin; tuberkulózis (gümőkór) ellenes szerekkel, mint pl. a rifampicin.

Ezen gyógyszerek Mizapin-nal való együttes alkalmazása csökkentheti a Mizapin mennyiségét az Ön vérében. Tájékoztassa orvosát, amennyiben ezeket a gyógyszereket szedi. Szükség lehet a Mizapin dózisának növelésére, vagy ezen készítmények szedésének abbahagyása esetén a Mizapin dózisának újbóli csökkentésére.

  • véralvadásgátló szerekkel, mint pl. a warfarin.

A Mizapin erősítheti a warfarin véralvadásgátló hatását. Tájékoztassa orvosát, amennyiben ilyen gyógyszert szed. Kombinált alkalmazás esetén tanácsos, hogy orvosa rendszeresen vérvizsgálatot végezzen Önnél.

A készítmény egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal

Ha Mizapin szedése mellett alkoholt iszik, álmosnak érezheti magát. Nem tanácsos alkoholt inni a gyógyszer szedése alatt.

A Mizapin-t étkezéskor vagy étkezéstől függetlenül is beveheti.

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Mizapin terhes nőknél való alkalmazásával kapcsolatos korlátozott tapasztalat nem utal megnövekedett kockázatra. Ennek ellenére terhesség alatt történő alkalmazásakor elővigyázatosság szükséges.

Amennyiben Mizapin szedése mellett terhes lesz, vagy terhességet tervez, kérdezze meg kezelőorvosát, hogy folytathatja-e a Mizapin szedését.Ha Ön Mizapin-t szedett a szülésig vagy közvetlenül a szülés előtt, kisbabáját megfigyelés alatt kell tartani a lehetséges mellékhatások jelentkezése miatt.

Győződjön meg arról, hogy szülésznője és/vagy kezelőorvosa tudja, hogy Ön Mizapin-kezelés alatt áll. Amennyiben terhesség alatt kezelik, hasonló gyógyszerek (SSRI-k) növelhetik a csecsemőnél bizonyos súlyos állapot kialakulásának kockázatát, amelyet újszülöttkori perzisztáló pulmonális hypertenziónak (PPHN) neveznek, a csecsemő légzése ilyenkor szapora és bőre kékessé válik. Ezek a tünetek általában a születés utáni első 24 órában jelentkeznek. Amennyiben ez az Ön csecsemőjénél alakul ki azonnal vegye fel a kapcsolatot szülésznőjével és/vagy orvosával.

Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy Mizapin szedése mellett szoptathat-e.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Mizapin befolyásolhatja a koncentrálóképességét és az éberségét. Győződjön meg róla, hogy a Mizapin nincs hatással ezen képességeire, mielőtt gépjárművet vezetne vagy gépeket kezelne.

Fontos információk a Mizapin egyes összetevőiről

Ez a gyógyszer tejcukrot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

3. HOGYAN KELL SZEDNI A MIZAPIN FILMTABLETTÁT?

A Mizapin-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mennyit kell szedni

A készítmény szokásos kezdőadagja 15 mg vagy 30 mg naponta. Előfordulhat, hogy orvosa egy pár nap múlva azt javasolja Önnek, hogy növeljék az adagot arra a mennyiségre, ami a legjobb az Ön számára (15 mg és 45 mg között naponta). A dózis általában ugyanaz minden korcsoport számára. Mindamellett, ha Ön idős beteg vagy vese- illetve májbetegsége van, az orvosa módosíthatja az adagot.

Mikor kell szedni a Mizapin-t

A Mizapin-t minden nap ugyanabban az időben vegye be. A legjobb a Mizapin-t lefekvés előtt, egy adagban bevenni. Előfordulhat azonban, hogy orvosa azt javasolja Önnek, hogy a Mizapin adagját több részletben vegye be - az egyiket reggel, a másikat este, lefekvés előtt. A nagyobb adagot lefekvés előtt kell bevenni.

Szájon át vegye be a tablettát. A felírt mennyiségű Mizapin filmtablettát rágás nélkül nyelje le, némi vízzel vagy gyümölcslével.

Mikor várható a javulás

Rendszerint egy-két hétig eltarthat, amíg a Mizapin hatni kezd, és 2-4 hét után már valószínűleg jobban fogja magát érezni.

Fontos, hogy a kezelés első heteiben beszámoljon kezelőorvosának a Mizapin hatásairól:

A Mizapin-kezelés 2-4. hetében mondja el kezelőorvosának, hogy ez a gyógyszer milyen hatással volt Önre.

Amennyiben még mindig nem érzi jobban magát, az orvosa nagyobb adagot írhat fel Önnek. Ebben az esetben újabb 2-4 hét múlva beszéljen újra kezelőorvosával.

Általában addig kell szednie a Mizapin-t, amíg a depresszió tünetei 4-6 hónap után sem jelentkeznek.

Ha az előírtnál több Mizapin filmtablettát vett be

Amennyiben Ön vagy valaki más túl sok Mizapin-t vett be, azonnal hívjon orvost!

A Mizapin túladagolás legvalószínűbb jelei (más gyógyszerek vagy alkohol fogyasztása nélkül) az álmosság, zavartság és megemelkedett pulzusszám.

Ha elfelejtette bevenni a Mizapin filmtablettát

Ha Önnek naponta egyszer kell bevennie az adagját:

  • Ha elfelejti bevenni a Mizapin adagját, ne vegye be a kihagyott adagot, csak hagyja ki. Vegye be a következő dózist a szokásos időben.

Ha Önnek naponta kétszer kell bevennie az adagját:

  • Ha elfelejtette bevenni a reggeli adagot, egyszerűen csak vegye be az esti adaggal együtt.
  • Ha elfelejtette bevenni az esti adagot, ne vegye be a következő reggeli adaggal együtt, csak hagyja ki és folytassa a szedést a szokásos reggeli és esti adagokkal.
  • Ha mindkét adagot elfelejtette bevenni, ne próbálja meg pótolni a kihagyott adagokat. Hagyja ki mindkét adagot és folytassa a kezelést másnap a szokásos reggeli és esti adagokkal.

Ha idő előtt abbahagyja a Mizapin filmtabletta szedését

Csak akkor hagyja abba a Mizapin szedését, ha előtte beszélt kezelőorvosával.

Ha túl korán hagyja abba a gyógyszer szedését, visszatérhetnek a depresszió tünetei. Ha jobban érzi magát, mondja el a kezelőorvosának. Majd ő eldönti, hogy mikor kell abbahagynia a gyógyszer szedését.

Ne hagyja abba hirtelen a Mizapin szedését, még ha a depressziója rosszabbodott is. Ha hirtelen abbahagyja a Mizapin szedését, hányingere lehet, szédülhet, feszültté vagy szorongóvá válhat és fájhat a feje. Ezek a tünetek elkerülhetőek, ha fokozatosan hagyják abba a gyógyszer szedését. Orvosa elmondja Önnek, hogyan kell az adagot fokozatosan csökkenteni.

Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Mizapin is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A Mizapin lehetséges mellékhatásait az alábbiak szerint csoportosítva soroljuk fel:

  • Nagyon gyakori: 10-ből több mint 1 beteget érint
  • Gyakori: 100-ból 1-10 beteget érint
  • Nem gyakori: 1000-ből 1-10 beteget érint
  • Ritka: 10 000-ből 1-10 beteget érint
  • Nagyon ritka: 10 000-ből kevesebb mint 1 beteget érint
  • Nem ismert: a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg.

Nagyon gyakori:

  • étvágynövekedés és súlygyarapodás
  • bágyadtság vagy álmosság
  • fejfájás
  • szájszárazság.

Gyakori:

  • levertség, szédülés, remegés
  • hányinger, hasmenés, hányás
  • bőrkiütés (exantéma)
  • ízületi fájdalom (artralgia) vagy izomfájdalom (mialgia), hátfájás
  • hirtelen felállás után tapasztalt szédülés vagy ájulásérzés (ortosztatikus hipotenzió)
  • duzzanat (főleg a bokán vagy a lábfejen), amit vízvisszatartás okoz (ödéma)
  • fáradtság, élénk álmok, zavartság, szorongás, alvásproblémák.
  • alvási problémák

a 18 év alatti gyermekeknél gyakran a következő mellékhatásokat figyelték meg a klinikai vizsgálatok során: jelentős súlygyarapodás, csalánkiütés és emelkedett trigliceridszint a vérben.

Nem gyakori:

  • emelkedett vagy érzelmileg túlfűtött hangulat (mánia).

Ilyenkor hagyja abba a Mizapin szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

  • szokatlan érzés a bőrön pl. égő, szúró, csiklandozó vagy bizsergő érzés (paresztézia)
  • nyugtalan lábak
  • ájulás
  • zsibbadás érzés a szájban (orális hipesztézia)
  • alacsony vérnyomás
  • rémálmok, izgatottság, hallucinációk
  • mozgáskényszer.

Ritka:

  • a szem és a bőr sárgás elszíneződése; ez májműködési zavart jelezhet (sárgaság).

Ilyenkor hagyja abba a Mizapin szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

  • izomrángás vagy -összehúzódás (mioklónus)
  • agresszió.

Nem ismert:

  • fertőzés jelei, mint pl. hirtelen felléppő, megmagyarázhatatlan okokból kialakuló magas láz, torokfájás és szájfekély (agranulocitózis).

Ilyenkor hagyja abba a Mizapin szedését és keresse fel azonnal a kezelőorvosát, hogy vérvizsgálatot végezhessenek Önnél.

Ritka esetekben a mirtazapin a vérsejtek termelődésének zavarát okozhatja (csontvelődepresszió). Néhányan kevésbé ellenállóvá válhatnak a fertőzésekkel szemben, mivel a mirtazapin a fehérvérsejtek számának átmeneti csökkenését okozhatja (granulocitopénia). Ritka esetekben a mirtazapin a vörösvértestek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék számának csökkenését is okozhatja egyszerre (aplasztikus anémia), a vérlemezkék számának csökkenését önmagában (trombocitopénia) vagy a fehérvérsejtek számának növekedését (eozinofília).

  • epilepsziás roham (görcsrohamok).

Ilyenkor hagyja abba a Mizapin szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

  • az alábbi tünetek együttes jelentkezése: megmagyarázhatatlan láz, verejtékezés, emelkedett pulzus, hasmenés, (irányíthatatlan) izomösszehúzódások, hidegrázás, hiperaktív reflexek, nyugtalanság, hangulatváltozás és tudatzavar. Nagyon ritka esetekben ezek a mellékhatások a szerotonin szindróma jelei lehetnek.

Ilyenkor hagyja abba a Mizapin szedését és tájékoztassa azonnal a kezelőorvosát.

  • önkárosító vagy öngyilkos gondolatok.

Azonnal konzultáljon kezelőorvosával vagy keresse fel a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát.

  • szokatlan érzés a szájban (orális paresztézia), duzzanat a szájban (szájödéma), fokozott nyálelválasztás
  • a nátrium mennyiségének csökkenése a vérben (hiponatrémia)
  • nem megfelelő antidiuretikus hormon kiválasztás
  • alvajárás
  • életet veszélyeztető bőrbetegségek, mely kiütést, a bőr leválását és a nyálkahártya fekélyét okozza (Stevens-Johnson szindróma, vagy toxikus epidermális nekrolízis), hólyagos bőrgyulladás (bullózus dermatitisz), allergiás többalakú bőrpír (eritéma multiforme).

Klinikai vizsgálatok laboratóriumi értékelése alapján a májenzim-értékek átmeneti emelkedését észlelték.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívűl egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. HOGYAN KELL A MIZAPIN FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje a Mizapin filmtablettát. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy háztartási hulladékkel együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. TOVÁBBI INFOMRÁCIÓK

Mit tartalmaz a Mizapin filmtabletta

  • A készítmény hatóanyaga a mirtazapin.

Mizapin 15 mg filmtabletta 15 mg mirtazapint tartalmaz filmtablettánként.

Mizapin 30 mg filmtabletta 30 mg mirtazapint tartalmaz filmtablettánként.

Mizapin 45 mg filmtabletta 45 mg mirtazapint tartalmaz filmtablettánként.

  • Egyéb összetevők:

Mag: vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát, povidon, kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát.

Mizapin 15 mg filmtabletta

Bevonat: sárga vas-oxid (E172), makrogol 400, makrogol 6000, titán-dioxid E171, hipromellóz.

Mizapin 30 mg filmtabletta

Bevonat: vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172), makrogol 400, makrogol 6000, titán-dioxid (E171), hipromellóz.

Mizapin 45 mg filmtabletta

Bevonat: makrogol 400, makrogol 6000, titán-dioxid (E171), hipromellóz.

Milyen a Mizapin filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Mizapin 15 mg filmtabletta

Kerek, sárga, domború felületű filmtabletta egyik oldalán mélynyomású "9", törővonal, "3" jelöléssel, a másik oldalán mélynyomású "7206" jelöléssel ellátva.

Törési felülete fehér színű.

A törővonal csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

Mizapin 30 mg filmtabletta

Kerek, vörösbarna, domború felületű filmtabletta egyik oldalán mélynyomású "9", törővonal, "3" jelöléssel, a másik oldalán mélynyomású "7207" jelöléssel ellátva.

Törési felülete fehér színű. A törővonal csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

Mizapin 45 mg filmtabletta

Kerek, fehér, domború felületű filmbevonatú tabletta egyik oldalán mélynyomású "93" jelöléssel, a másik oldalán mélynyomású "7208" jelöléssel ellátva.

Törési felülete fehér színű.

30 db filmtabletta színtelen, átlátszó PVC/PVdC/Al buborékcsomagolásban és dobozban.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) Antidepresszánsok, szorongásoldók kategóriában