LAMOTRIGIN-Teva 100 mg tabletta

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Lamotrigin-Teva tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Lamotrigin-Teva tabletta az epilepszia-ellenes gyógyszereknek nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik. A Lamotrigin-Teva tablettát kétféle betegségben - epilepsziában és bipoláris betegségben alkalmazzák.

A Lamotrigin-Teva tabletta az epilepszia kezelésére szolgál, gátolja az agyban azokat a jelzéseket, amelyek az epilepsziás görcsöket (görcsrohamokat) váltják ki.

- Felnőtteknek és gyermekeknek 13 éves kortól, a Lamotrigin-Teva tabletta önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt adható az epilepszia, valamint olyan göcsrohamok kezelésére, amelyek az ún. Lennox-Gastaut szindrómához társulva jelentkeznek.

- Két és 12 éves kor közötti gyermekek kezelésére, a Lamotrigin-Teva tabletta egyéb gyógyszerekkel együtt alkalmazható a fent felsorolt állapotokban. Önmagában adva az epilepszia egy bizonyos típusa kezelésére alkalmazható, amelyet típusos abszensz rohamoknak neveznek.

A Lamotrigin-Teva tabletta a bipoláris kedélybetegség kezelésére is szolgál.

A bipoláris kedélybetegségben (más néven mániás-depresszióban) szenvedő emberek szélsőséges kedélyállapot változásokat tapasztalnak; ilyenek a mániás periódusokkal (izgatottság vagy eufória) váltakozó depressziós időszakok (mélységes szomorúság vagy elkeseredettség). A 18 éves vagy idősebb felnőtteknél a Lamotrigin-Teva tabletta alkalmazható önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt a bipoláris kedélybetegséghez társuló depressziós periódusok megelőzésére

Egyenlőre nem ismert, hogy a Lamotrigin-Teva tabletta miként fejti ki az agyban ezt a hatását.

LAMOTRIGIN-Teva 100 mg tabletta GYÓGYSZERINFÓK

Gyártó:
TEVA Magyarország
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • (30x)
  • (30x)
  • (30x)

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Lamotrigin-Teva tabletta szedése előtt

Ne szedje a Lamotrigin-Teva tablettát

- ha allergiás a lamotriginre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Amennyiben ez vonatkozik Önre:

- Közölje ezt orvosával, és ne szedje a Lamotrigin-Teva tablettát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Lamotrigin-Teva tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Mielőtt Ön a Lamotrigin-Teva tabletta szedését megkezdi, orvosának tudnia kell:

- ha Önnek veseproblémái vannak

- ha Ön valaha bőrkiütéseket tapasztalt lamotrigin vagy egyéb epilepszia-

ellenes illetve bipoláris betegség kezelésére előírt gyógyszer bevétele után

- ha már szed olyan gyógyszert, mely lamotrigint tartalmaz.

Amennyiben ezek bármelyike vonatkozik Önre:

- Közölje ezt orvosával, aki dönthet úgy, hogy csökkenti a gyógyszer adagját, vagy megállapíthatja, hogy az Ön számára a Lamotrigin-Teva tabletta nem megfelelő.

Fontos információk a potenciálisan súlyos reakciókról

- A Lamotrigin-Teva használatával kapcsolatban potenciálisan életveszélyes bőrkiütéseket jelentettek (Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis), melyek főként piros, célpontszerű kiütésként, vagy kerek foltként jelennek meg a törzsön, a folt közepén gyakran hólyagokkal.

- További jelek lehetnek a szájban, torokban, orrban illetve nemi szerveken előforduló fekélyek, valamint a piros és duzzadt szemek (konjunktivitisz).

- Ezek a potenciálisan életveszélyes kiütések gyakran influenzaszerű tünetekkel társulnak, valamint hólyagok vagy bőrhámlás alakulhat ki testszerte.

- A súlyos bőrreakció előfordulásának kockázata a kezelés első heteiben a legnagyobb. Ha Önnél a Lamotrigin-Teva tabletta használata során Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízis alakult ki, a Lamtorigin-Teva tablettát tilos Önnél újra alkalmazni.

Ha ezek közül bármelyik tünetet észleli:

- Ha Önnél kiütések, vagy a fent említett bőrtünetek alakulnak ki, sürgősen kérjen segítséget kezelőorvosától, valamint tájékoztassa, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Önkárosító vagy öngyilkossági gondolatok

Az epilepszia-ellenes gyógyszerek számos betegség, köztük epilepszia és bipoláris megbetegedés kezelésére szolgálnak. Bipoláris kedélybetegségben szenvedő embereknek lehetnek önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ha Ön bipoláris kedélybetegségben szenved, nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:

- ha Ön először kezdi el a kezelést,

- ha Önnek korábban voltak már önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai,

- ha Ön 25 évesnél fiatalabb.

Amennyiben Önnek aggasztó gondolatai vagy élményei vannak, vagy azt tapasztalja, hogy rosszabbul van vagy új tünetek lépnek fel, mialatt a Lamotrigin-Teva tablettát szedi:

- Forduljon orvoshoz, amilyen hamar csak lehet, vagy kérjen segítséget a legközelebbi kórházban.

Antiepileptikumokkal, mint a Lamotrigin-Teva tablettával kezeltek között a betegek kis részénél előfordult, hogy önkárosító vagy öngyilkos gondolatai támadtak. Ha ilyen gondolatai támadnak, azonnal lépjen kapcsolatba kezelőorvosával.

Ha a Lamotrigin-Teva tablettát epilepszia kezelésére szedi

Egyes típusú epilepsziákban a görcsrohamok olykor rosszabbodhatnak, vagy gyakrabban jelentkezhetnek, amíg Ön a Lamotrigin-Teva tablettát szedi. Egyes betegek súlyos görcsrohamokat tapasztalhatnak, amelyek komoly egészségi problémákat okozhatnak.

- Ha Önnél gyakrabban jelentkeznek a görcsök, vagy ha súlyos görcsrohamot tapasztal a Lamotrigin-Teva tabletta szedése során: amilyen hamar csak lehet, forduljon orvoshoz.

Bipoláris kedélybetegség kezelésére 18 éves kor alatt a Lamotrigin-Teva tabletta nem adható. A depresszió és egyéb mentális egészségi problémák kezelésére használt gyógyszerek a gyermekek és a 18 év alatti serdülőkorúak esetében megnövelik az öngyilkossági gondolatok és magatartás kockázatát.

Egyéb gyógyszerek és a Lamotrigin-Teva tabletta

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a gyógynövény készítményeket, vagy a vény nélkül kapható készítményeket is.

Kezelőorvosának tudnia kell arról, ha más gyógyszereket is szed az epilepszia vagy lelki, illetve mentális kezelésre. Erre azért van szükség, hogy biztosan a megfelelő Lamotrigin-Teva tabletta adagot kapja. Ezek a gyógyszerek az alábbiak:

- oxkarbazepin, felbamát, gabapentin, levetiracetám, pregabalin, topiramát, vagy

zonizamid (epilepszia kezelésére alkalmazzák);

- lítium vagy olanzapin (mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák);

- bupropion (mentális egészségi problémák kezelésére vagy a dohányzásról való leszoktatás céljából alkalmazzák).

- Tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek közül valamelyiket szedi.

Néhány gyógyszer kölcsönhatásba lép a Lamotrigin-Teva tablettával vagy fokozza a mellékhatások előfordulásának kockázatát. Ide tartoznak:

- valproát (epilepszia és lelki, illetve elmebeli egészségi problémák kezelésére alkalmazzák);

- karbamazepin (epilepszia és mentális problémák kezelésére alkalmazzák);

- fenitoin, primidon vagy fenobarbitál (epilepszia kezelésére alkalmazzák);

- riszperidon (lelki, illetve mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák);

- rifampicin (antibiotikum);

- lopinavir és ritonavir vagy atazanavir és ritonavir kombinációja (humán immunhiány vírus (HIV) fertőzés kezelésére alkalmazzák);

- hormonális fogamzásgátlók, így a fogamzásgátló tabletták (lásd alább).

- Tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek közül bármelyiket már szedi, vagy elkezdi szedni, illetve abbahagyja.

A hormonális fogamzásgátlók (így a fogamzásgátló tabletták) befolyásolhatják a Lamotrigin-Teva tabletta hatását

Kezelőorvosa tanácsolhatja Önnek egy bizonyos fajta hormonális fogamzásgátló, vagy más fogamzásgátló módszer alkalmazását, mint pl. gumióvszer, pesszárium, spirál. Amennyiben Ön hormonális fogamzásgátlót (tablettát) szed, kezelőorvosa a Lamotrigin-Teva vérszint ellenőrzése céljából vérmintát vetethet.

- Ha hormonális fogamzásgátlást használ, vagy ha alkalmazásának elkezdését tervezi:

Beszéljen kezelőorvosával, aki tájékoztatja a fogamzásgátlás Ön számára legmegfelelőbb formájáról.

A Lamotrigin-Teva tabletta is befolyásolhatja a hormonális fogamzásgátlók hatását, habár kevéssé valószínű, hogy hatásukat csökkentené.

- Amennyiben hormonális fogamzásgátlót szed, és a menstruációs ciklusában bármilyen változást észlel, pl. áttöréses vagy pecsételő vérzés jelentkezik a vérzési periódusok közt: Értesítse kezelőorvosát. Ez jele lehet annak, hogy a Lamotrigin-Teva tabletta befolyásolja az Ön fogamzásgátló gyógyszerének hatását.

Terhesség és szoptatás

Fokozott lehet a magzati károsodás kockázata azoknál a csecsemőknél, akiknek édesanyja Lamotrigin-Teva tablettát szedett a terhesség alatt. Az ilyen jellegű rendellenességek közé tartozik például az ajakhasadék vagy a szájpadhasadék. Ebben az esetben kezelőorvosa tanácsolhatja folsav kiegészítő adagolását, ha Ön terhességet tervez, illetve ha terhes.

A terhesség is módosíthatja a Lamotrigin-Teva tabletta hatékonyságát, ezért orvosa a Lamotrigin-Teva tabletta vérszintjének ellenőrzése céljából vérmintát vehet Öntől, és módosíthatja az adagolást.

- Közölje kezelőorvosával, ha Ön terhes, lehet, hogy terhes, vagy terhességet tervez. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, amíg meg nem beszéli ezt orvosával. Ez különösen akkor fontos, ha Ön epilepsziás.

- Közölje kezelőorvosával, ha Ön szoptat, vagy szoptatást tervez. A Lamotrigin-Teva tabletta hatóanyaga bejut az anyatejbe, és hatással lehet a csecsemőre. Kezelőorvosa tájékoztatni fogja Önt a Lamotrigin-Teva kezelés alatt folytatott szoptatás kockázatáról és előnyéről, és időről-időre ellenőrizni fogja a csecsemőt, ha Ön a szoptatás mellett határoz.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Lamotrigin-Teva tabletta szédülést és kettőslátást okozhat.

- Ne vezessen, és ne kezeljen gépeket, hacsak nem biztos abban, hogy nem áll gyógyszer hatása alatt.

Amennyiben Ön epilepsziás, kérje ki kezelőorvosa tanácsát a gépjárművezetéssel és gépek kezelésével kapcsolatban.

A Lamotrigin-Teva tabletta laktóz-monohidrátot tartalmaz

A Lamotrigin-Teva tabletta kis mennyiségben tejcukrot (laktózt) tartalmaz.

- Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny: mondja el kezelőorvosának, és ne szedje a Lamotrigin-Teva tablettát

3. Hogyan kell szedni a Lamotrigin-Teva tablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mennyi Lamotrigin-Teva tablettát kell szednie

Az Ön számára legmegfelelőbb Lamotrigin-Teva adag megállapításához némi időre van szükség. Az adagolást az alábbiak befolyásolják:

- életkor

- szed-e a Lamotrigin-Teva tablettával együtt más gyógyszert

- van-e vese-, illetve májproblémája.

Kezelőorvosa a kezelést alacsony adaggal fogja kezdeni, és néhány hét alatt fokozatosan növeli azt, míg el nem éri az Ön számára leghatásosabb adagot (ún. hatékony dózis). Soha ne vegyen be a kezelőorvos által előírtnál nagyobb Lamotrigin-Teva adagot.

A Lamotrigin-Teva tabletta szokásos hatékony dózisa felnőttek, valamint a 13 évesnél idősebb gyermekek esetében napi 100 és 400 mg között van.

2-12 év közötti gyermekeknél a hatékony dózis nagysága testtömegüktől függ. Általában ez a gyermek testtömegének minden kilogrammjaként 1-15 mg, legfeljebb napi 400 mg.

A Lamotrigin-Teva tabletta nem ajánlott 2 évesnél fiatalabb gyermekeknek.

Hogyan kell bevenni a Lamotrigin-Teva tabletta adagját

A Lamotrigin-Teva tabletta adagját naponta egyszer vagy kétszer vegye be, ahogyan kezelőorvosa tanácsolta. Beveheti étkezés közben vagy attól függetlenül.

- A tablettákat egészben kell lenyelni. Összetörni, szétrágni, szétnyomni nem szabad.

- Mindig vegye be a teljes adagot, amelyet az orvos előírt. Soha ne vegye be a tablettának csak egy részét.

Kezelőorvosa tanácsolhatja Önnek egyéb gyógyszerek szedését, illetve elhagyását attól függően, hogy milyen betegség miatt kapja a kezelést, és arra hogyan reagál.

Ha az előírtnál több Lamotrigin-Teva tablettát vett be

- Azonnal lépjen kapcsolatba kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ha lehet, mutassa meg nekik a Lamotrigin-Teva tabletta dobozát.

Túl sok Lamotrigin-Teva tabletta bevétele esetén a következő tünetek jelentkezhetnek:

- gyors, akarattól független szemmozgás (nisztagmus)

- esetlenség, koordinációs- és egyensúlyzavar (ataxia)

- öntudatlanság vagy kóma.

Ha elfelejtette bevenni a Lamotrigin-Teva tablettát

Ne vegyen be újabb tablettát vagy kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

- Kérje kezelőorvosa tanácsát arra vonatkozóan, miként kezdje el a tablettát újra szedni. Fontos, hogy ezt megtegye.

Ne szakítsa meg a Lamotrigin-Teva tabletta szedését utasítás nélkül

Mindaddig szedje a Lamotrigin-Teva tablettát, míg azt kezelőorvosa javasolja. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, csak ha kezelőorvosa tanácsolja azt.

Ha a Lamotrigin-Teva tablettát epilepszia kezelésére kapja

A Lamotrigin-Teva tabletta szedésének leállításakor fontos, hogy az adagot lépcsőzetesen csökkentse, körülbelül 2 hét alatt. Ha hirtelen hagyja abba a Lamotrigin-Teva tabletta szedését, epilepsziája kiújulhat vagy rosszabbodhat.

Ha a Lamotrigin-Teva tablettát bipoláris betegség kezelésére kapja

A Lamotrigin-Teva tabletta hatásának kialakulásához időre van szükség, ezért nem valószínű, hogy rögtön jobban fogja érezni magát. Ha abbahagyja a Lamotrigin-Teva tabletta szedését, nem szükséges lépcsőzetesen csökkenteni az adagot. Ám, ha abba akarja hagyni a Lamotrigin-Teva tabletta szedését, előbb beszélje ezt meg kezelőorvosával.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Potenciálisan súlyos bőrreakciók: azonnal kérjen orvosi segítséget

A betegek kis részénél a Lamotrigin-Teva tabletta allergiás reakciót vagy potenciálisan súlyos bőrreakciót válthat ki, amelyből kezelés hiányában még súlyosabb állapot alakulhat ki.

Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a Lamotrigin-Teva kezelés első néhány hónapjában, különösen, ha a kezdő dózis túl magas, vagy ha az adagot túl gyorsan emelik, illetve ha a Lamorigin-Teva tablettát a valproát nevű gyógyszerrel együtt alkalmazzák. Néhány tünet gyakrabban fordul elő gyermekeknél, ezért a szülőknek különösen gondosan kell figyelni ezekre.

Ezeknek a reakcióknak a tünetei:

- bőrkiütés vagy bőrpír, amelyből súlyos bőrreakciók alakulhatnak ki, köztük kiterjedt bőrkiütés hólyagosodással és bőrhámlással, elsősorban a száj, az orr, a szemek és a nemi szervek területén (Stevens-Johnson szindróma), nagykiterjedésű bőrhámlás (amely a testfelület több mint 30%-át érinti - toxikus epidermális nekrolízis);

- száj- vagy szemfájdalom illetve gyulladás;

- magas testhőmérséklet (láz), influenza-szerű tünetek vagy álmosság;

- az arc megduzzadása, vagy nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj tájékán vagy a lágyékhajlatban;

- szokatlan vérzések vagy véraláfutások megjelenése, vagy az ujjak elkékülése;

- torokfájás, vagy egyes fertőzések szokásosnál gyakoribb megjelenése (például megfázás).

Sok esetben ezek a tünetek kevésbé súlyos mellékhatások tünetei is lehetnek. Azonban Önnek tudnia kell, hogy ezek súlyosak lehetnek, és amennyiben nem kezelik, súlyosabb problémává fejlődhetnek (úgymint egyes szervek működésének zavara).

- Ha ezek közül bármelyik tünetet észleli: azonnal forduljon orvoshoz.

Kezelőorvosa dönthet úgy, hogy máj,- vese-, vagy vérvizsgálatokra küldi Önt, és kérheti Önt arra, hogy hagyja abba a Lamotrigin-Teva tabletta szedését.

Nagyon gyakori mellékhatások (10 -ből több, mint 1 beteget érint):

- fejfájás

- aluszékonyság vagy álmosság

- ügyetlenség, koordinációs zavarok (ataxia)

- kettőslátás vagy homályos látás

- bőrkiütés.

Gyakori mellékhatások (100-ból 1-10 beteget érint):

- agresszió vagy ingerlékenység

- gyors, akaratlan szemmozgások (nisztagmus)

- szédülés

- hányinger, hányás

- reszketés vagy remegés

- alvászavar

- hasmenés

- szájszárazság

- kimerültség, fáradtság

- fájdalom a hátban, az ízületekben vagy a test más részén.

Ritka mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érint):

- szemviszketés, váladékozással és a szemhéjak kisebesedésével (konjunktivitisz)

- egy ritka potenciálisan életveszélyes bőrreakció, súlyos hólyagosodással és az ajkak, a szemek, a száj, az orr és a nemi szervek területéről történő vérzéssel (Stevens-Johnson szindróma) (lásd 2. pont).

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 -ből kevesebb, mint 1 beteget érint):

- hallucinációk (olyan dolgok "látása" vagy "hallása", melyek a valóságban nem léteznek)

- zavartság vagy nyugtalanság

- "ingatagság-érzés" vagy járási, mozgási bizonytalanság

- akaratlan testmozgások ("tik"), akaratlan izomgörcsök, melyek a szemet, a fejet vagy a törzset érintik (koreoatetozis), vagy egyéb szokatlan testmozgások, mint pl. rángatózás, reszketés vagy merevség

- egy potenciálisan életveszélyes, súlyos bőrreakció (toxikus epidermális nekrolízis) (lásd 2. pont)

- epilepsziában szenvedő betegeknél a görcsrohamok gyakoriságának növekedése

- a máj működésének vérvizsgálatokkal kimutatható megváltozása, vagy májelégtelenség

- vérvizsgálati eredmények megváltozása, köztük a vörösvértestek számának csökkenése (vérszegénység, azaz anémia), csökkent fehérvérsejt-szám (leukopénia, neutropénia, agranulocitózis), csökkent vérlemezke-szám (trombocitopénia), az összes ilyen sejttípus számának egyidejű csökkenése (pancitopénia), és egy csontvelő-rendellenesség, amit aplasztikus anémiának neveznek

- egy súlyos véralvadási zavar, ami szokatlan vérzésekhez vagy véraláfutásokhoz vezethet (disszeminált intravaszkuláris koaguláció)

- magas testhőmérséklet (láz)

- arckörüli duzzanat (ödéma), vagy nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj tájékán, vagy a lágyékhajlatban (limfadenopátia)

- Parkinson-kórban szenvedő betegeknél a tünetek súlyosbodása.

Egyéb mellékhatások (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg):

- Egy tünetcsoport, amelybe tartozik:

- láz, hányinger, hányás, fejfájás, nyakmerevség és nagyfokú érzékenység az erős fényre.

Ennek oka lehet az agyat és a gerincvelőt borító hártya gyulladása (meningitisz). Ezek a tünetek általában megszűnnek a kezelés abbahagyása után. Ha a tünetek folytatódnak vagy rosszabbodnak, lépjen kapcsolatban kezelőorvosával.

- A használat során beszámoltak csontrendellenességekről, beleértve a csökkent csontállományt (oszteopénia), a csontok elvékonyodását, azaz csontritkulást (oszteoporózis), és a csonttöréseket. Beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, amennyiben Ön hosszú távú antiepileptikus kezelést kap, kórtörténetében csontritkulás szerepel, vagy szteroidokat szed.

Ha Önnél mellékhatások jelentkeznek

- Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

5. Hogyan kell a Lamotrigin-Teva tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne szedje a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Lamotrigin-Teva tabletta

- A készítmény hatóanyaga a lamotrigin.

25 mg, 50 mg, ill. 100 mg lamotrigint tartalmaz tablettánként.

- Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, laktóz-monohidrát, A típusú karboximetil-keményítő-nátrium, povidon K30 és magnézium-sztearát.

Milyen a Lamotrigin-Teva tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Küllem: fehér vagy csaknem fehér, kerek, lapos felületű, metszett élű tabletta.

Csomagolás: 30 db tabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal