• Esmya 5 mg tabletta (28x)

    A(z) Esmya 5 mg tabletta (28x) gyógyszer adatai

    Gyártó: Richter Gedeon
    Hatóanyag: ulipristal
    Normatív TB támogatás: 0%
    Közgyógyellátásra adható: igen
    EÜ támogatásra adható: nem
    EÜ 100% támogatásra adható: igen
    Kiadhatóság:
    Szakorvosi/kórházi diagnózist követően, folyamatos szakorvosi ellenőrzés mellett alkalmazható készítmények.    ESMYA 5 mg tabletta (28x) betegtájékoztató

    1. Milyen típusú gyógyszer az Esmya és milyen betegségek esetén alkalmazható?

    Az Esmya hatóanyaga az uliprisztál- acetát, mely szájon át alkalmazható a méhfibrómák (gyakori nevén myomák), amelyek az uterus (méh) jóindulatú daganatai, mérsékelt- súlyos tüneteinek kezelésére. Olyan, menopausa előtt álló felnőtt (18 év feletti) nőknél alkalmazható, akiknél a méhfibróma műtéti megoldása szükséges.

    Néhány nő esetén a méhfibróma jelentős menstruációs vérzést, medencetáji fájdalmat (hasfájást) okozhat, és más szerveket is nyomhat.

    Ez a gyógyszer a progeszteron, a szervezetben természetesen jelenlévő hormon aktivitását módosítja. Legfeljebb 3 hónapig alkalmazható a fibrómák méretének csökkentésére, a vérzés megszűntetésére vagy csökkentésére, valamint a vörösvértest szám növelésére a műtét előtt.

    2. Tudnivalók az Esmya szedése előtt

    Tudnia kell, hogy a kezelés alatt és annak befejezését követően néhány hétig a legtöbb nőnek nincs menstruációs vérzése.    Címkék: ,

    További gyógyszerek a következő hatóanyaggal: ulipristal

    Új keresés