• Előadás a véradáson Debrecenben


    Színházi jelenettel lepi meg a donorokat a debreceni Csokonai Színház művészpárja: Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor csütörtök délben a Napló Székházban.

    Indul és színesedik az új hagyomány: a „hó eleji naplós véradáson” július 6-án 12-17.30 óra között nosztalgiamenüvel, kolbásszal, sörrel várják a donorokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének munkatársai és önkéntesei a Hajdú-bihari Napló Székházában (Debrecen, Dósa nádor tér 10.).

    Művészek az ügy mellett

    Meglepetésre számíthatnak a 12 órakor érkező donorok. Színházi jelenettel üdvözli őket Krajcsi Nikolett és Mészáros Tibor, a Csokonai Színház színművészházaspárja, akik a különleges véradónap arcai júliusban. A jelenet tartalma még titok, hogy a meglepetés legyen teljes. Vért Mészáros Tibor adhat, aki jelentkezik is a donációra, hogy erősítse a véradók táborát nyáron.

    Nyaralókat is várnak

    Július és augusztus különösen kritikus időszaknak számít a véradásszervezésben, hiszen a donorok nyaralni mennek, ráadásul ebben az időszakban az egészségügyi intézmények vérszükséglete megnő. Szeretettel várják ezért a naplós véradásra – és természetesen Hajdú-Bihar megye többi véradó alkalmára is – a segítő szándékú embereket a vöröskeresztesek és a Csokonai Színház művészpárja is.

    A hőség miatt emlékeztetik a donorokat, hogy fogyasszanak bőségesen folyadékot a véradás előtt és után, s étkezzenek a napszaknak megfelelően.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)