• Június 10-én újra MERI Sportnap!


    Nyolcadik alkalommal rendezi meg június 10-én a MERI Sportnapot a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ), az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) és a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB). A szervezésben az idei évtől részt vesz a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) is. A mozgássérült emberek sportnapjának idei védnöke dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó.

    A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége,

    az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a

    Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége

    2017. június 10-én (szombaton) 9.30 órától

    megrendezi a VIII. MERI sportnapot.

    Helyszín:

    Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, Főépület

    Budapest, XII. kerület, Szanatórium u. 19.

    Az esemény idei védnöke:

    dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó és Tóth Tamás paralimpiai bajnok úszó.

    A részletes program ide kattintva érhető el


    A MERI sportnap a mozgáskorlátozott emberek sportágválasztója, az egyetlen olyan esemény az országban, ahol szinte az összes, mozgássérültek által űzhető sportot ki lehet próbálni egy helyen, egy időben, szakmai segítséggel. A rendezvényen minden eddiginél több, mintegy 30 sportággal lehet megismerkedni, kipróbálni, köztük a kerekesszékes kosárlabdát, rögbit, vívást, íjászatot, lövészetet, lovaglást, karatét, bocciát, ülőröplabdát stb. Több extrémsport is bemutatkozik, és lesz kerekasztal beszélgetés a téli paralimpia sportágairól. A sportok egy részét a riói paralimpián is sikeres, világ- és Európa-bajnok parasportolóink mutatják be. Az esemény házigazdája, Dani Gyöngyi paralimpiai ezüst- és bronzérmes tőrvívó mellett ott lesz Krajnyák Zsuzsanna többszörös paralimpiai ezüstérmes, világbajnok tőröző, Hajmási Éva ezüstérmes tőrvívó paralimpikon, Mohamed Aida Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes tőrvívó, olimpikon, Farkas László és Német Roland paralimpikon teniszező, Dávid Krisztina sportlövő paralimpikon, Tunkel Nándor paralimpiai bronzérmes erőemelő és Csonka András paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszező.

    A program megnyitóján köszöntőt mond: dr. Cserháti Péter, az OORI főigazgatója, Mesterházy Zsolt, a MEOSZ elnökségének tagja, Szabó László, az MPB és a FODISZ elnöke és dr. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora.

    A rendezvény támogatói: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Otto Bock, Spinner, Rex-San, Coca-Cola Magyarország, Budapesti Közlekedési Központ, Segítő Nemzedék Alapítvány

    További információ a Facebookon és a MEOSZ oldalán

    (Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége)