• Egészséges Száj Világnapja - program Szegeden


    Az Egészséges Száj Világnapja alkalmából 2017. március 20-án, hétfőn 11:00 órától a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kara a Hallgatói Önkormányzat közreműködésével rövid programot szervez Szeged belvárosában, mellyel szeretnék felhívni a figyelmet a szájüregi egészség megőrzésének fontosságára.

    2013 óta minden évben március 20. az Egészséges Száj Világnapja (World Oral Health Day). A világ legnagyobb fogászati szövetsége az FDI szervezésében indult a nemzetközi kampány, melyhez a világ 130 országa, köztük Magyarország is csatlakozott. A kampány célja, hogy felhívja a figyelmet a szájhigiéné fontosságára.

    A világnap alkalmából a Szegedi Tudományegyetem Fogorvostudományi Kar oktatói és hallgatói a város több pontján fogkrémekkel, szórólapokkal, lufikkal és hasznos tanácsokkal várják az érdeklődőket. Megtudhatják tőlük, hogyan óvhatják meg hosszútávon fogaik egészségét, és miért fontos a szájüreg elváltozásainak időben történő felismerése.

    Program:

    11:00-12:00: a hallgatók és oktatóik a Dugonics téren a Rektori Hivatal előtt gyülekeznek, majd együtt a Dóm térre vonulva egy nagy fogat formálnak.

    12:00-13:00:  a belváros négy pontján szájhigiénés tanácsadás, szájhigiénés és reklámtermékek ajándékozása a járókelőknek.

    Helyszínek:

    Dugonics tér – a Rektori Hivatal előtt

    Magyar Ede tér – az SZTE ÁJTK előtt

    Kárász utca Széchenyi tér felőli vége

    Aradi vértanúk tere


    (Szegedi Tudományegyetem, facebook, instagram)