• Adománygyűjtés: Tartós élelmiszert a közös ünnepre


    Pénteken és szombaton az egyik áruházlánc (a Tesco) bevásárlóközpontjai adnak otthont a Magyar Vöröskereszt gyűjtésének Debrecenben két helyen - a Kishegyesi s a Mikepércsi úton -, valamint Hajdúszoboszlón és Berettyóújfaluban.

    „Legyen másoknak is szép a karácsony!” – e szavakkal emlékezteti a vásárlókat a nehéz körülmények között élőkre a Magyar Vöröskereszt országos gyűjtőakciója, amelynek az egyik nagyáruház-lánc – a Tesco – ad otthont. Megyénkben december 9-én és 10-én 10.00-től 18.00 óráig négy bevásárlóközpontban várják az önkéntesek a konzervet, tésztát, rizst, egyéb tartós élelmiszereket, édességeket, tisztító és tisztálkodási szereket: Debrecenben a Kishegyesi úti (Tesco Extrában), s a Mikepércsi úti (Tesco Airportban), Berettyóújfaluban a Honvéd utcai hipermarketben és Hajdúszoboszlón a Kabai útféli áruházban.

    A gyűjtés célja, hogy minél több nélkülöző nagycsaládnak, egyedülálló kisnyugdíjas, beteg embernek adjanak karácsonyi csomagot a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének területein.

    A szervezők ezért kérik, hogy aki teheti – pénztárcájához mérten – tegyen egy-egy konzervvel, tésztával, rizzsel, egyéb tartós élelmiszerrel vagy tisztító, tisztálkodási szerrel többet a kosárba. Ha többen megtesszük ezt, több családon segíthet a szervezet.

    Gőzerővel hajt a MikulásGyár és a gyűjtőhelyek

    December 21-ig reggel 10.00-től este 19.00 óráig a MikulásGyár is fogadja az adományokat a Debrecen Plázában. A gyűjtőponton játékokat, könyveket, ajándéknak szánt tárgyakat is gyűjtenek a mindennapi léthez szükséges tartós élelmiszer és tisztálkodási szerek mellett.

    Továbbra is fogadják Hajdú-Bihar megye összes vöröskeresztes területi irodájában is a fent felsorolt karácsonyi felajánlásokat nyitvatartási időben.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)