• Rajzolj, fess, írj a hősöknek! - Pályázat debreceni diákoknak


    Véradókról, e névtelen, szerény életmentőkről szóló irodalmi és képalkotó művek létrehozására sarkallják a debreceni diákokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének pályázatai.

    Vért még nem adhatnak a 18 éven aluliak, mégis segíthetik a véradás ügyét. Most a donorok – az embertársaikat önzetlenül és névtelenül megmentő hősök – megbecsülésében mozgósít alkotni szerető diákokat a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete. Két pályázatot hirdet ’A véradók mint csendes hősök’ címmel debreceni diákoknak:  rajzpályázatot a 7-8-dikos általános iskolásoknak és irodalmi pályázatot középiskolásoknak. A rajzokat, grafikákat, festményeket és egyéb képzőművészeti alkotásokat, valamint a verseket, rövid novellákat 2016. november 10-ig várják a területi irodában a vöröskeresztes munkatársak (4025 Debrecen, Simonffy u. 44.). A pályázatokat a november végi magyar véradók napja alkalmából írták ki a vöröskeresztesek.

    Velük együtt köszöntik a donorokat

    A három legkiválóbb irodalmi alkotás az ünnepi műsor részévé válik november 24-én a Debreceni véradóünnepségen, és a rajpályázat minden alkotását kiállítják – lehetőségeik szerint. A nyilvános eredményhirdetésnek és díjazásnak is ez a rendezvény ad alkalmat.

    A szervezők kérik, hogy az alkotásokon vagy mellettük szerepeltessék a pályamű címét, az alkotó nevét, életkorát, a szülő telefonszámát, e-mail vagy postacímét, és az iskola nevét, ahol a diák tanul. A nyerteseket személyesen értesítik a vöröskeresztesek.

    (Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete)