• Fűtött kamionban adhat vért hétvégén


    A debreceni Mihály-napi vásárra másodszor is kitelepül a Magyar Vöröskereszt véradókamionja október 8-án és 9-én. Gyermekprogramokat, egészségügyi szűrést varázsolnak mellé a debreceni vöröskeresztesek - sőt még egy szűrőbuszt is.

    Az időjárás előrejelzései szerint a hétvégi Mihály-napi Nagyvásárra mindenkinek érdemes melegen felöltözni. A Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradásán azonban kellemes körülmények között adhatnak vért a donorok. A Magyar Vöröskereszt fűthető véradókamionja október 8-án, szombaton, 9.30-18.30, majd egy nap múlva, vasárnap, 10.00 és 18.00 óra között várja a vásár Békessy Béla utcai szakaszán a segítő szándékú embereket.

    Élet-, egészségvédelem, jókedv

    Idén a kamionnak társasága is lesz: szűrőbusz parkol mellé. Egészségi állapotáról, fittségi indexéről, vitalitásáról kaphat itt információkat minden érdeklődő.

    A járművek melletti vöröskeresztes sátorban is tájékozódhatnak egészségükről és az életmentésről kicsik és nagyok: újraélesztési bemutatókat, vércukorszintmérést tartanak itt a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai. A gyermekeket készségfejlesztő, memóriajátékokkal és foglalkozásokkal várják.

    „Véradásban nincs esőnap”, hiszen legyen ősz, tél, nyár, hűvös vagy forróság, a vérkészletnek stabilnak kell lennie hazánkban ahhoz, hogy az egészségügyben mindenki, akinek szüksége van rá, időben elegendő vérkészítményt kapjon felépüléséhez, gyógyulásához.  

    A szervezők kérik a véradásra jelentkezőket, hogy most is hozzák magukkal személyi igazolványukat, Taj- és lakcímkártyájukat, és egyenek-igyanak a napszaknak megfelelően a véradás előtt és után.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)