• Országtorták avatása és ingyenes vércukormérés a Magyar Ízek Utcáján


    A nagyközönség először láthatja és kóstolhatja meg az Őrség Zöld Aranya országtortát, valamint az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny nyertesét, az Áfonya hercegnő tortáját augusztus 20-án, a Clark Ádám téri színpadon. A győztes édességeket 2 napon keresztül árusítják a Magyar Ízek Utcáján a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének cukrászai, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány pedig ingyenes vércukorméréssel, testösszetétel-méréssel és meglepetéssel várja a családokat, érdeklődőket a Várkert Bazárnál.

    Az „Áfonya hercegnő tortája” szeletenként mindössze 228 kalóriát és 8.8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt és hozzáadott cukor, lassan szívódik fel és mérsékelten emeli a vércukorszintet. Az egészséges életmód híveinek nagy kedvence lehet, és cukorbetegek is fogyaszthatják akár kis étkezésként, vagy ebéd mellé desszertként. Augusztus 20. az első alkalom, amikor az érdeklődők megvásárolhatják a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét a Várkert Bazárnál, de ezt követően országszerte számos cukrászdában is árusítják majd. Az árusítóhelyek listája augusztus közepétől elérhető a cukraszat.net és az egycseppfigyelem.hu oldalakon. A győztes torta receptje pedig augusztus 20-tól az alapítvány weboldaláról letölthető.

    Ingyenes egészségügyi mérés a Magyar Ízek Utcáján!

    Az egészségükre odafigyelők az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban ingyenesen megmérethetik testösszetételüket, valamint vércukorszintjüket. Az alapítvány a gyerekeknek apró meglepetéssel is kedveskedik.

         (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)