• A Gladiators tagjai is vért adnak a véradás világnapja alkalmából


    A Gladiators amerikai futball együttes köszönti a donorokat június 10-én, pénteken a véradás világnapja alkalmából Debrecenben a Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének Nosztalgia-véradásán.

    Hagyománnyá vált, hogy évről évre különleges személyiségek üdvözlik városunkban a donorokat a véradás világnapja alkalmából a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének véradásán. Idén a helyi amerikai futball csapat, a Gladiators tagjai állnak az ügy mellé. Az amerikai futball helyi képviselői 8:30-kor érkeznek, vért adnak, köszöntik a segítő szándékú embereket, illetve dedikálnak is.

    A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete ezzel az akciójával megünnepli június 14-ét, a véradás világnapját. Ezen a napon született Karl Landsteiner, aki a 20. század elején beazonosította a vércsoportokat, hogy az emberek biztonságosan tudjanak vért adni. E nap alkalmából a 70-es 80-as évek hangulatát megidézve sör-kolbász menüre hívják meg a donorokat.

    Helyszín és időpont: Debrecenben idén június 10-én 7:30 és 17:30 között várják a Regionális Vérellátó Központban (4026, Debrecen, Bem tér 19.) a segítő szándékú embereket az ünnepi Nosztalgia-véradásra, amelyen a véradók apró ajándékokra számíthatnak. Minden 10. érkező 1000 Ft-os étkezési utalványt kap. Emellett a véradók között egy ajándékcsomagot is kisorsolnak a nap végén.

    Az eseményre érkezőket kérik, hogy személyigazolványt, lakcímkártyát, illetve eredeti TAJ-kártyát hozzanak.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete; Fotó: Kovács Zoltán)