• Két családi nap - két véradás


    Míg a gyermekek játszanak, szüleik vért adnak - erre a példaértékű jótettre invitálja a szülőket és az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete szombaton az Auchannál, vasárnap a Kölcsey Központban.

    Hétvégén kétszer is alkalmat ad a véradásra a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete a gyermeknaphoz fűződő rendezvényeken. Május 28-án 10.00 és 15.00 óra között a debreceni Auchan áruház épületében motorosok adják vérüket, és erre invitálnak mindenkit. E közben a parkolóban este 18 óráig tart a Gyermeknapi majális, amelyet a Kék Lovagok Motoros Közhasznú Egyesület partnereivel – köztük a Karitatív Testülettel és a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetével – debreceni és Hajdú-Bihar megyei gyermekeknek tart.

    Nosztalgia gyermeknapon

    A városi gyermeknapon, május 29-én a Kölcsey Központ első emeletén példát mutathatnak humanitásból gyermekeiknek, azon kívül természetesen három ember életét is megmenthetik a szülők és a családok 18-65 év közötti tagjai, hiszen a 10.00 és 15.00 óra között a Kölcsey Központ táncteremben véradást tartanak a vöröskeresztesek, és kolbásszal, sörrel vendégelnek meg minden véradót. Többek között ezért is érdemes a szórakoztató és információban gazdag foglalkozásokat felsorakoztató debreceni rendezvényre személyi irataikkal, TAJ-kártyával érkezni, és természetesen a napszaknak megfelelően étkezni és sok folyadékot inni.

    (Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete)