• Legyen egy Kék Napod! - 2016. március 4.


    A Van Holnap! Zsákos Alapítvány idén ötödik alkalommal rendezi meg a „Legyen egy Kék Napod!” figyelemfelkeltő megmozdulást, melynek célja, hogy felhívjuk a figyelmet a vastagbélrákra. A programmal szeretnénk elérni, hogy ha csak egy mondatra is, de szóba essen a betegség és a szűrés lehetősége, kilépjen a tabu témák köréből, mert a vastagbélrák ma már megelőzhető, kezelhető és korai stádiumban jó eséllyel gyógyítható.

    Ebben az évben BFKH Népegészségügyi Főosztálya mellett Újbuda Önkormányzata is csatlakozott kezdeményezésünkhöz.

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt rövid programunkra, ha lehet valami kékben. Gyere el te is, és engedjük el együtt a kék lufikat azokért, akik már nem lehetnek velünk.

    Időpont: 2016. március 4. 11 óra

    Helyszín: XI. Móricz Zsigmond körtér (Gomba)

    A program Facebook oldala>>

    További információk:

    www.legyenegykeknapod.eu

    [email protected]

    06 30 544 23 66

    Kék csillag, a vastagbélrák jelképe

    2004. április 1.-én az Egyesült Államokban megrendezett Nemzeti Vastagbélrák Kerekasztalnál bemutatták a kék csillagot, mely a vastagbélrák elleni harc szimbóluma lett. Ma már mindenhol egységesen ez a csillag jelképezi a harcot, amit a betegség ellen vívunk, hogy minél többen élhessék túl.

    A kék csillag jelképezi mindazok emlékét, akiket elvitt a betegség, és akik még reménnyel néznek egy rák nélküli jövő elé.

    A kék csillag célja felhívni a figyelmet a megelőzés lehetőségeire, és a betegség lehető legkorábbi felfedezésére a szűrővizsgálatok bemutatásával, fontosságuk hangsúlyozásával.

    Egységes üzenete, hogy a vastagbélrák megelőzhető, kezelhető és túlélhető.

    (Van Holnap! Zsákos Alapítvány)