• Kedvezményes jegy a Sárgulási Bálra véradásért


    Kedvezményes jegyet kapnak a Sárgulási Bálra azok az egyetemisták és segíteni vágyók, akik vért adnak február 22-én a Veres Péter Kollégiumban a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradásán.

    Öt okból is jól teszi, hogy vért ad 2016. február 22-én 9.00 és 15.00 óra között a Veres Péter Kollégium aulájában (Debrecen, Böszörményi út 140-142.) minden egyetemista. Véradásával jobb esélyhez juttatja anyaintézményét, a Debreceni Egyetemet, az Országos Felsőoktatási Véradóversenyen és versenyzőként finomságokat kap - a minden donornak járó étkezési utalvány és a víz mellé. Féláron vásárolhatja meg jegyét az Agrártudományi Központ április 30-i Sárgulási Báljára - erre a kedvezményre külsős donorok is számíthatnak. Más körülmények között költséges egészségügyi szűréseken (többek között hepatitisz-, HIV-, szifiliszszűréseken) esik át.

    Végül és elsősorban három ember életét is megmentheti, hiszen az általa adott 4,5 deciliter vérből három egészségügyi készítményt állítanak elő.

    Iratok és TAJ-kártya

    Hogy el ne essen mindettől, hozza magával a véradásra személyi igazolványát, lakcím- és TAJ-kártyáját, igyon bőségesen folyadékot és étkezzen a napszaknak megfelelően. Véradó lehet bárki, aki elmúlt 18 éves és még nem töltötte be 65. életévét, súlya nagyobb 50 kilogrammnál és az elmúlt 54 napban nem adott vért.
     

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)