• Diabétesz világnap - Öltözz kékbe!


    Diabétesz Világnap alkalmából a Nemzeti Színház melletti parkba várják a diabéteszeseket.

    2010. november 12-én – csatlakozván a Diabétesz Világnap eseménysorozatához – a Nemzeti Színház parkjában kék kört formálnak, amely a Diabétesz Világnap jelképe. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a diabétesz korai felismerésének és megfelelő kezelésének fontosságára. Az elsősorban szövődményei miatt veszélyes betegség közel 4 millió életet olt ki évente, s hazánkban is mintegy 700 000 embert érint.

    A nyílt közösségi eseményre cukorbeteg egyesületeket, cukorbetegeket illetve családjukat és barátaikat is várják. A megmozdulást közös torna, egészséges étkezési tanácsadás és ételkóstoló, valamint számos érdekes program, meglepetés kíséri.

    Találkozó november 12-én, pénteken 11 órakor, a IX. kerületben a Lechner Ödön fasor 6-os szám alatt, az I-es Millenium Torony 2. emeletén. A résztvevőket kérik, hogy lehetőség szerint kék ruhát vagy bármilyen kék kiegészítőt (sapka, sál) viseljenek. További információ az eseménnyel kapcsolatban az alábbi telefonszámon kapható: 1/299 8900

    A felhívás közzétevője a Boehringer Ingelheim gyógyszergyár, amely mint a diabetológiai gyógyszerkutatás és -fejlesztés iránt elkötelezett cég, kötelességének érzi a figyelem felhívását a diabétesz veszélyeire.