• Cseppnyi Önbizalom Program


    A Cseppnyi Önbizalom Program 2015. első félévében 16.000 újabb beteg vett részt vizelettartási panaszokkal kapcsolatos tanácsadáson, mintegy 300 háziorvosi praxisban. Ősztől 278 háziorvosi rendelőben folytatódik az érdeklődők és az érintettek tájékoztatása országszerte.

    Idén ősszel ismét 278 háziorvosi rendelőben várják országszerte a problémában érintetteket, hozzátartozókat, érdeklődőket!

    A praxisokban rendelési időben fogadják a körzethez tartozó betegeket. A szakdolgozó felméri az érdeklődők tájékozottsági szintjét, információt ad, és ha szükséges, személyre szabott megoldást is javasol a probléma kezelésére.

    Sokan nem tudják, hogy a vizelettartási panaszok ugyanannyi embert érintenek, mint a szénanátha, ezért arra bíztatunk mindenkit, hogy keressék fel bátran a háziorvosukat. A résztvevő praxisokban a háziorvosok mellett dolgozó asszisztensektől részletes tájékoztatást kaphatnak a rizikótényezőkről és a megelőzésről. Mindemellett a vizelettartási problémákban érintetteket számára megfelelő megoldást javasolnak a praxisokban, valamint szükség esetén szakorvosi vizsgálatra is irányíthatják a pácienseket. A résztvevő praxisok listáját megtalálhatják a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon!

    A Program közel négy éve – az Országos Alapellátási Intézet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara, a Magyar Kontinencia Társaság szakmai támogatásával és az SCA Hygiene Products Kft. partnertámogatásával – jött létre, folyamatosan azt a célt szolgálja, hogy megszólítsa, feltárja, és megfelelő kezelésben részesítse a problémában érintetteket. A szervezők az idei év őszén is arra bíztatnak mindenkit, hogy vállalják fel problémájukat, merjenek segítséget kérni, hiszen problémájuk kezelhető, a kellemetlen tünetek orvosolhatók.

    A programról további információkat a www.cseppnyionbizalom.hu weboldalon találhat.