• Rákgyógyítás Magazin - Új szám


    Rákgyógyítás Magazin: Betegszerepek színpadon és a valóságban.

    Hernádi Judit és Hegyi Barbara egy onkológián játszódó színdarab kapcsán nyilatkoznak betegségről, életről és halálról a Rákgyógyítás Magazin 2015. nyári kiadásában. Az ingyenes, s hirdetéseket sem közlő országos magazin szól az onkológiai terápiák értékéről, fókuszba kerül az immunonkológia és az onkopszichológia is.

    A lap tömör írásokban mutat irányt a daganatsebészet szerepéről, a daganatok gyógyszerekkel szembeni érzéketlenségének kialakulásáról. Az újság állandó rovatában ezúttal arról ad magyarázatot mi a daganatos vérszegénység, az őrszem nyirokcsomó, a distressz és az adherencia, valamint a kiadvány beszámol a daganatos betegeket összefogó és képviselő civil szervezetek programjairól is.

    A Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány által megjelentetett ingyenes – a független betegtájékoztatás jegyében egyetlen hirdetést sem közlő – Rákgyógyítás Magazin országszerte eljut az onkológiai centrumokba és betegszervezetekhez, s válaszboríték küldésével ingyenesen meg is rendelhető. A lap kiadója prof. dr. Bodoky György, a fővárosi Egyesített Szent István és Szent László Kórház onkológiai centrumának vezető főorvosa, főszerkesztő B. Papp László egészségügyi szakújságíró. A 2008. óta negyedévenként megjelenő újság korábbi lapszámainak tartalma elérhető a Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató oldalon, a lap cikkei – késleltetve, ezzel biztosítva a nyomtatott kiadásnak exkluzivitást – a portálon online is megjelennek, ezáltal még szélesebb olvasói körhöz jutnak el.