• 35. Mátrakupa - tájékozódási túraverseny


    A verseny célja: versenyzési lehetőség biztosítása a csapatbajnokságba benevezett csapatok illetve mindazok részére, akik fel akarják mérni tájékozódási felkészültségüket, és meg akarják ismerni a tájékozódási túraversenyzést.

    Versenyközpont-Rajt: Károlytáró, a buszmegállótól szalagozás irányában
    Elérhetőség: Gyöngyöstől Gyöngyösoroszi irányába, a falutól É-irányba kb. 3 km-re Gyöngyösről 9.35-kor indul busz Károlytáróra

    A verseny formája: bontott távú, kötött menetsebességű, felső-, közép- és alapfokú egyfordulós, nappali, természetjáró, gyalogos tájékozódási túraverseny.

    Távok: 5-8,5 km között
    Szint: 250-500 m között

    Fontosabb szabályok: Az ellenőrző pontokat a számozás sorrendjében kell érinteni és azt a versenyzőkartonon igazolni. A pontok közötti menetidő részben megadott, részben számítandó. Az időmérő állomások titkosak. Az ellenőrző pontokon szúróbélyegző, esetleg zsírkréta van.

    Térkép: 1:10 000 méretarányú, 5 m-es alapszintköz, 2008-2009-ben felülvizsgált. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt nyomdai térképet és 1 db fénymásolt színes térképet kap. További nyomdai térképet csak előzetes jelentkezéssel együtt lehet igényelni, térítés ellenében (250,-Ft/db).

    Bővebben: http://turaverseny.dmtr.hu/directory/news/news_documents/mkkiiras2010.pdf