• Esély Kupa - Debrecen


    A Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház küldetése a kirekesztődés és hátrányos megkülönböztetés elleni célirányos munka, az esélykülönbségek mérséklése.

    A rendezvény helyszíne: Agrártudományi Egyetem sportpályája

    /Debrecen, Böszörményi út 138./

    A rendezvény időpontja: 2014. szeptember 17. 900

     

    Tevékenységünkkel segítjük az esélyegyenlőségi szempontok érvényesítését az élet különböző területein. Feladatunknak tekintjük a közvélemény formálását a társadalomban meglévő előítéletek leküzdése és a társadalmi szolidaritás erősítése érdekében.

    Ennek szellemében a Ház integrált kispályás labdarúgó tornát szervez hátrányos helyzetű, fogyatékkal élő és ép sportolók számára 2014. szeptember 17-én délelőtt Debrecenben, az Agrártudományi Egyetem futballpályáján. A tornán hátrányos helyzetű, többek között értelmi fogyatékos, állami gondozásban élő fiatalok vesznek részt. A rendezvény célja a sportolási lehetőség biztosítása mellett a közös időtöltés, a találkozás és a megismerés megélése, mely a résztvevők számára olyan pozitív élmény, mely hozzájárul életminőségük javításához.

    A hátrányos helyzetű fiatalok mellett meghívást kapnak a többségi társadalomhoz tartozó csapatok is, akik a közös sportolás, a közösen eltöltött szabadidő hatására megismerhetik sérült társaikat, ez pedig elősegítheti a társadalmi elfogadást, a befogadást. A társadalmi szemléletformálás egyik alapvető és hatékony eszköze ez a közös élmény, a megismerés, és az ebből fakadó elfogadás.  

    Az Esély Kupát immár negyedik alkalommal szervezzük meg, ezúttal nyolc csapat részvételével.