• Retro - magunk és mások egészségére


    Különleges véradással és elsősegélynyújtó bemutatóval fogadja a donorokat és az érdeklődőket a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete az Elsősegélynyújtás világnapján.

    Helyszín és időpont:

    A sör-virsli versenyt egészségügyi okokból nem ajánlják, de mind a két finomsággal megajándékozzák a donorokat azon a Retro véradáson, amelyet szeptember 13-án 14.00 és 17.00 óra között tart a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete a debreceni Csapókerti Művelődési Házban (Sümeg u. 3.).

    Programok:

    A Váljék egészségére! című családi szombathoz 16.00 órakor elsősegélynyújtó bemutatóval és egészségügyi totókkal is csatlakozik a Vöröskereszt. Az újraélesztést és az elsősegélynyújtás alapvető információit mutatják be. Az érdeklődők gyakorolhatják a tanultakat. A bemutatón felhívják a figyelmet arra is, hogy az elsősegélynyújtás tudásával és alkalmazásával életeket menthetünk. Súlyos helyzetben életben tarthatjuk a beteget a mentők megérkezéséig. Más esetekben a gyógyulást gyorsíthatja, az állapot súlyosbodását megakadályozhatja az elsősegélynyújtó. Mindezt számtalan másik helyszínen is hangsúlyozzák ezen a napon. Idén szeptember 13-ra esik az Elsősegélynyújtás világnapja, melyet minden évben e hónap második szombatján ünnepel a világ a World Trade Center elleni terrortámadás áldozatai előtt tisztelegve.

    Járőröző elsősegélynyújtók

    A világnap alkalmából megye- és országszerte bemutatókat tart a Magyar Vöröskereszt. Hajdúszoboszlón a hétvégi Bioétel és Borkarneválon egészségügyi járőrszolgálatot látnak el az ifjú önkéntesek. Egymást követik az elsősegélynyújtó bemutatók, s az érdeklődők keresztrejtvényekkel, feladványokkal ellenőrizhetik elméleti tudásukat. A fürdővárosban is adózik az egészség ügyének a Vöröskereszt területi szervezete: véradást szerveznek,  vérnyomás-, vércukorszint-méréssel fogadják a látogatókat munkatársai.

    A kép forrása: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)