• Sportnap a szervátültetetteknek


    Közös jótékonysági sportnapot szervez a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) szombaton 10 óra kezdettel az FTC népligeti Elek Gyula Arénájában.

    A Simicskó István sportért felelős államtitkár fővédnökségével és Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat elnökének védnökségével sorra kerülő esemény célja a röplabda és a transzplantáltak sportjának népszerűsítése.

    "A szervátültetettek műtét utáni élete folyamatos orvosi ellenőrzést jelent. Sokan nem tudják, nem hiszik el, hogy a transzplantáció után életük minőségén javítanak a rendszeres sportolással, illetve életüket hosszabbítják meg azzal. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége azoknak szeretné felhívni a figyelmét, akik a halál elől megmenekülve, folyamatos félelemmel, burokban élnek, hogy sportoljanak és teljes életet éljenek" - fogalmaz a szervezők közleménye.

    A sportnapon a Dunaferr és a MAFC röplabdacsapata játszik barátságos mérkőzést, majd a magyar öregfiúk válogatott mérkőzik meg a szervátültetettek csapatával. Utóbbi együttes a Dél-Afrikában rendezett XIX. szervátültetettek világjátékán aranyérmet szerzett.

    A műsort Csisztu Zsuzsa moderálja, a nap végén pedig a Pa-dö-dö játszik.