• Véradások a nyár jegyében


    Folytatódhatnak a nyár jegyében a véradások. A debreceni Kishegyesi úti és a püspökladányi szupermarketben július 18-án minden donor fürdőjegyet kap.

    Egy donor sem hagyhatja el üres kézzel a véradás helyszínét a debreceni Kishegyesi úti és a püspökladányi szupermarketben július 18-án, mert ajándékkal várják őket. Debrecenben mindenki kap belépőt a füzesgyarmati strandra.

    Időpont, helyszín:

    Július 18-án 14 és 18 óra között Debrecenben, a Kishegyesi úti szupermarketben tart véradást a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete. Véradásszervezői ezzel csatlakoztak az egyik áruházlánc országos véradónapjához (Tesco véradónap), amelyben Püspökladány területe is részt vesz: a Bocskai utca 72. alatti üzletközpontban 16.30-tól 19.30-ig várják a segítő szándékú embereket. Mindkét véradáson ajándékokkal fejezik ki megbecsülésüket az önzetlen életmenő tettért a vöröskeresztes munkatársak és a helyszínt adók. 

    Igyanak véradás előtt és után

    A debreceni véradás különbözik a többitől: a donorok véradás után nem csak ajándékot, hanem fürdőbelépőt is kapnak a Füzesgyarmati Strandfürdőbe.

    A szervezők kérik a donorokat, hogy a napszaknak megfelelően egyenek, és igyanak sok folyadékot véradás előtt és után. A regisztrációhoz hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcím- és TAJ-kártyájukat.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)