• Tudd és Tedd - elsősegélynyújtás akcióval


    Főnyeremény most diáknak lenni: 1400 forint kedvezményt kap a tanfolyam díjából az első 20 diák azok közül, akik július 14-18. között jelentkeznek Közúti elsősegélynyújtó képzésre a Magyar Vöröskereszt megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában.

    – Légy hős: ments életet, segíts! Tartozz azok közé, akik tudnak újraéleszteni, elsősegélyt nyújtani bárhol és bármikor – e szavakkal biztatja az elsősegélynyújtás fogásainak megtanulására, és a tanultak alkalmazására a fiatalokat a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete. Mint minden szünidőben, nyáron is javasolja, hogy a diákok akkor végezzék el a jogosítvány feltételét, amikor ráérnek.

    Az elsősegélynyújtó tanfolyamot nem csak azért érdemes elvégezni, mert a jogosítvány egyik feltétele. Elméleti és gyakorlati ismereteire bármikor szükség lehet. „Segíthetsz szeretteiden, családtagjaidon és bárkin, aki elsősegélyre szorul. Jó érzés, ha tudod, mit kell tenni, ha egy ember a környezetedben félrenyel, megvágja a kezét, elesett vagy rosszul lett. A legsúlyosabb esetekben: artériás vérzésnél, szívleálláskor, meg tudod menteni embertársad életét azzal, hogy tudod, mit tégy a szakszerű segítség megérkezéséig.” – hangsúlyozzák az önkéntesek és munkatársak a megyei Vöröskeresztnél. A szervezet, hogy lelkesítse a tanulókat, akciót indít: a július 14-18. között Közúti elsősegélynyújtás tanfolyamra jelentkező első 20 diák 1400 forint kedvezményt kap a képzés díjából. Regisztrálhatnak az érdeklődők személyesen a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában (Hatvan u. 37.), telefonon (52/ Tel: 06/52/316-330 vagy 06/52/316-679), a [email protected] emailcímen és online (http://hajdubihar.voroskereszt.hu).

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)