• Az ország legnagyobb AIDS-szalagjával emlékeznek az ifjú vöröskeresztesek


    December 1-jén van az AIDS elleni küzdelem világnapja. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt idén tizenegyedik éve szervezi meg HIV/AIDS prevenciós versenyét.

      HIV-fertőzés


    Az AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) vagy magyarul szerzett immunhiányos tünet együttes kórokozója HIV-vírus (Human Immundeficiency Virus). Ezen vírusnak több családja is létezik, A HIV-1 és HIV-2 családba tartozó vírusok terjedési módja azonos. HIV-fertőzés>>

    A felmenő rendszerű megmérettetés két kategóriában zajlik (középiskolások, felsőoktatásban tanulók), a megyei és online fordulók győztes csapatai mérik össze tudásukat a vasárnapi döntőben. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt emellett a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével közösen számos aktivitást szervez a Corvin Plazaban és környékén, hogy felhívja a figyelmet a HIV/AIDS prevenció fontosságára és a betegséggel élők elfogadására. Az ifjú vöröskeresztesek Budapest szívében kifeszítik az ország legnagyobb AIDS-szalagját, és csatlakoznak az orvostanhallgatók által szervezett flash mobhoz is.

    Időpont: 2013. december 1. (vasárnap)
    Helyszín: Corvin Plaza, 1082 Budapest, Futó utca 37-45.
     
    PROGRAMOK:
    10:00 - 14:00 XI. HIV/AIDS Prevenciós Verseny Országos döntője (-1szint, aula)
    14:00 - 14:30 Ebédszünet (2. emelet)
    14:30 - 14:45 Zenés flash mob a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével (-1szint, aula)
    14:45 - 15:00 Az ország legnagyobb AIDS-szalagjának kifeszítése, lufi eregetés (Corvin Plaza előtti, a Futó utca másik oldalán lévő szabad téren)
    15:00 - 15:40 Eredményhirdetés (-1szint, aula)
    14:00 - 18:00 Közösségi programok (totó, kvíz, játszóház, stb…)