• Budapest Diabétesz Séta - 2013.11.17.


    30 perc az egészségért és a cukorbetegekért Budapesten.

    A Nemzetközi Diabétesz Világnap tiszteletére félórás, közös sétát szervez az Egy Csepp Figyelem Alapítvány november 17-én, vasárnap 15 órakor a SYMA Rendezvényközpont körül.

    A sétát a Diabétesz Világnap (november 14.) tiszteletére rendezik meg világszerte, és már évek óta hagyomány, hogy Magyarországon az Egy Csepp Világnapon sétálhat bárki azért, hogy ezzel is csatlakozzon a cukorbetegség terjedésének megállítását célzó felhíváshoz. A félórás séta azt jelképezi, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehet mindenki a diabétesz megelőzéséért.

    Vasárnap délután a résztvevők az akció végén megannyi luftballont engednek a levegőbe, jelképesen eljuttatva mindenkinek a 2013-as Diabétesz Világnap üzenetét: „Óvjuk a jövőnket!”. A 2013-as Diabétesz Sétához bárki csatlakozhat!

    A Diabétesz Sétát idén a milliók életét megmentő inzulin tömeggyártásának 90. évfordulója alkalmából a Lilly támogatja. A jubileum méltó megünneplésére a Lilly egy különleges dokumentumregényt jelentetett meg „Áttörés. Az inzulin felfedezésének kalandos története.” címmel a Sanoma gondozásában. A könyv az Egy Csepp Világnapon, november 17-én a SYMA Rendezvényközpontban, a Lilly standján megtekinthető és megvásárolható.

    Ma csaknem 350 millió embert érint a diabétesz világszerte, Magyarországon több mint másfél millió ember cukorbeteg, de a fele nem tudja ezt magáról. Egészséges életmóddal, rendszeres mozgással, megfelelő táplálkozással a cukorbetegség úgynevezett 2-es típusa megelőzhető.

    Helyszín: Budapest, SYMA Rendezvényközpont (Budapest, Dózsa György út 1.), 2013. november 17., 15 óra, indulás a főbejárat elől.