• "Advent a Kékesen" rendezvénysorozat


    Az idén, 2012. december másodikán a Pátzay János Katolikus Zeneiskola növendékei, a Katona József úti tagóvoda gyermekei, Szalóki Ági és Varga Miklós zenélnek a hegynek és a közönségnek. A környező falvakból ezúttal is népi iparművészek és fafaragók jönnek és kínálják adventi portékájukat.

     

    Az "Advent a Kékesen" rendezvénysorozatot Bajna Gábor, a Magyar Síakadémia tiszteletbeli elnökének ötlete alapján, Klausmann Viktor vezetésével a Magyar Síakadémia Egyesület valósította meg. Advent első vasárnapján - mint ahogy Európa szinte minden sí centrumában, vagy az ahhoz közeli településeken - a sípályákon a "tél kegyelméből" dolgozó oktatók, technikai munkatársak, mentők egy közös fohásszal fordulnak az égiekhez a szép, hideg, havas szezonért!

    Van, ahol busószerű maszkok, van, ahol hatalmas tüzek biztatják Holle anyót! Mi Kékestetőn a magyar népzene alapjain megszólaló "világzenei" együttesek ingyenes koncertjével, kézműves kirakodó vásárral és sok mátrai forralt borral szeretnénk kedveskedni az égieknek és reményeink szerint, a több ezer föllátogató vendégnek! Vendégünk volt már korábban a Csík zenekar, a Ghymes, St.Martin, megfordultak itt helyi gyermekkórusok és népzenei együttesek.

    Köszöntőt mond Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott.

    Várunk minden Hórajongót !

    Üdvözlettel:

    Klausmann Viktor
    elnök
    Magyar Síakadémia Egyesület