• Gyakorolhatják a gyermek-elsősegélynyújtást Debrecenben


    Kritikus állapotú kisded- és gyermek-elsősegélynyújtásból tartanak ingyenes előadást és bemutatót a szakemberek pénteken Debrecenben a DAB Székházban.

    "Mit tegyünk, ha baj éri a gyermeket?" – e gyakori aggodalmon segít az az előadás, amelyet április 27-én 12 és 14 óra között tart az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt Hajú-Bihar Megyei Szervezete Debrecenben a DAB Székházban.

    Helyszín: MTA Debreceni Akadémiai Bizottságának székháza (Debrecen, Thomas Mann u. 49.)

    A szakemberek bemutatják, hogy pontosan mit kell tenni a mentő megérkezése előtt olyan helyzetekben, melyekben kisdedek vagy gyermekek kerülnek súlyos, életveszélyes állapotba. A szakszerű elsősegély életet menthet, ezért a résztvevők gyakorolhatnak is a helyszínen.

    A "Kritikus állapotú csecsemő és gyermek első ellátása, amíg a mentő megérkezik" című előadást elsősorban azoknak rendezik, akik gyermekközösségekben dolgoznak. Pedagógusok, szülők, diákok és minden érdeklődő ingyen eljöhet a programra. A szervezők azt kérik tőlük, hogy a részvétel szándékát jelezzék előre a [email protected] e-mailcímen vagy a
    70/933-8385 telefonszámon.

    Drogprevenciós előadás kíséri a programot, hogy ez ügyben is támogatást kapjanak a mindennapokra szülők és pedagógusok.

    A rendezvény kiegészíti a 14 órától kezdődő "Pitvarfibrilláció 2012" című tudományos ülést és továbbképző tanfolyamot, melyet többek között a Debreceni Egyetem Orvostudományi Centrum Sürgősségi Tanszéke szervez.